تورهای خواف و نشتیفان

دیدنی های خواف و نشتیفان

آسبادهای نشتیفان

آسیاب های بادی یا آسبادهای نشتیفان، بزرگترین آسیاب های بادی جهان می باشند. این بنای تاریخی، بزرگترین بنای متشکل از خشت، گل و چوب ایران است. پیشینه ساخت این آثار شگرف به پیش از اسلام باز می گردد. نوع سازه این آسبادها، سبب جذب هزاران توریست خارجی و گردشگر داخلی در سال می شود.

 وزش بادهای موسمی در نشتیفان سبب شد تا مردم این شهر به فکر استفاده از این بادها باشند. ساخت این آسیاب ها به روش بسیار جالبی انجام گرفته است. بادهای قوی این منطقه، پره های آسیاب را به حرکت در می آورند. حرکت پره ها سبب چرخش ستون چوبی می شود که به آرد کردن دانه های گندم کمک زیادی می کند. از این رو از این آسیاب ها به عنوان وسیله ای برای تولید آرد استفاده می کردند.

اما یکی دیگر از کاربردهای این آسبادها، پمپاژ آب است. از این رو می توان گفت که این آسبادها، جزو شاهکارهای مهندسی در جهان تلقی می شوند. در دروازه های بادگیری این آسیاب ها که رو به وزش باد ساخته شده اند، ۴۲ بال، ۳۲ پر و ۸ درگاه وجود دارد. این سازه زیبا و اعجاب انگیز، هیچ تغییری در چرخه محیط زیست ایجاد نکرده و مانند نمونه های صنعتی آن، هیچ گونه آلودگی ندارد.

 اگر خواستار بازدید از این جاذبه گردشگری را دارید، می توانید در فصول بهار تا پاییز به نشتیفان سفر کنید. امروزه حدود ۴۰ آسباد در نشتیفان باقی مانده است که قابلیت کار در اغلب اوقات سال را دارند. در این آسیاب ها، یک بخش به نام تخت وحشت وجود دارد که حرکت سنگ آسیاب را کند کرده و به کمک نی باد، مانع از چرخش آسیاب می شود. آسبادهای نشتیفان در صف ثبت در فهرست جهانی یونسکو می باشند. این امر می تواند به شهرت هر چه بیشتر نشتیفان کمک زیادی کند.

آرامگاه پیر احمد خوافی

پیر احمد خوافی یکی از وزرا و دانشمندان به نام دوره پادشاهی شاهرخ تیموری بوده است. آرامگاه زیبای وی که معماری آن با سبک معماری دوره تیموری نیز هم خوانی دارد در شهر خواف واقع شده است.

آرامگاه حافظ ابرو

حافظ ابرو که نام کامل او شهاب‌ الدین عبدالله‌‌ بن‌ زین‌ العابدین لطف‌ الله‌ بن‌ عبدالرشید خوافی است یکی از شاعران معروف دوره تیموریان می باشد. وی عالمی دانا بود و کتاب های مهمی تالیف کرده است که از نمونه های آن می توان به کتب زبده التواریخ، جغرافیای تاریخ خراسان، تاریخ ملکوت کرت و ... اشاره کرد.