تور طبس و کال جنی

امتیاز 5 از 5

جاذبه ها
کال جنی (دره جن ها) - معبد میترا طبس - روستای ازمیغان - نخلستان وحشی فشاه - باغ گلشن طبس - موزه مردم شناسی طبس - آبگرم مرتضی علی - طاق شاه عباسیدریاچه نمک خور - روستای تاریخی اصفهک - روستای خرو - سرو کهنسال روستای خرو - دورنمای قلعه اسماعیلیه - امتداد کویر حلوان

سفر در یک نگاه

اقامت بوم گردی ستاره کویر حلوان
محل حرکت میدان آرژانتین - خ احمد قصیر - نرسیده به خ 16 - رو به روی بانک توسعه صادرات
وسیله حمل و نقل اتوبوس VIP مدل 25 صندلی تخت شو
وسیله حمل و نقل محلی ندارد
مدت سه و نیم روزه
تعداد روز مرخصی 1
تاریخ حرکت

1402/11/19 در ساعت 17:00

تاریخ بازگشت

1402/11/22 در ساعت 17:00

استان مورد بازدید
درجه سختی درجه سختی 3 (اطلاعات بیشتر درباره درجه سختی 3)
وعده های غذایی 3 صبحانه ، 1 نهار ، 2 شام
راهنمای تور: علی نظری مشاهده پروفایل
.....LET'S GO
علی نظری
راهنمای تور: نیما بساطی مشاهده پروفایل
چون از شادی و حال خوب مردم انرژی می‌گیرم عاشق این حرفه هستم
نیما بساطی

برنامه سفر و گشت های تفریحی

  • روز اول - پنجشنبه 1402/11/19
    حرکت به سمت تلاطمی در کویر چون شهر طبس
  • روز دوم - جمعه 1402/11/20
    به طبس رسیده - صبحانه را صرف میکنیم - بعد از گذر از روستای خرو به دره مرتضی علی میرسیم و بعد از پیمایش مسیر به آبگرم مرتضی علی رسیده و آب بازی خواهیم داشت (قسمت هایی از دره، آب تا مچ یا ساق پا خواهد بود) - در آخر مسیر پیمایش، به طاق شاه عباسی میرسیم - مسیر پیمایش شده را بازمیگردیم - به روستای خرو بازگشته و از سرو کهنسال روستای خرو و دورنمای قلعه اسماعیلیه دیدن میکنیم - به طبس بازمیگردیم - ناهار را صرف میکنیم - مسیرمان را به سمت روستای اصفهک ادامه میدهیم - در روستای تاریخی اصفهک گشت خواهیم داشت و از بافت تاریخی و نخلستان آن دیدن می کنیم - به اقامتگاه رفته - شام را صرف کرده و اقامت می کنیم
  • روز سوم - شنبه 1402/11/21
    صبحانه را صرف کرده - به سمت دره شگفت انگیز جن ها (کال جنی) رفته و در این دره زیبا گشت خواهیم داشت (قسمت هایی از دره، آب تا ساق پا یا زانو خواهد بود) - ناهار را در طبیعت صرف میکنیم - به داخل دره رفته و از معبد میترا دیدن میکنیم - در ادامه به سمت روستای ازمیغان حرکت می کنیم - جهت بازدید از نخلستان وحشی فشاه وارد روستای ازمیغان می شویم و در این روستا گشت خواهیم داشت - به طبس بازگشته - از باغ تاریخی گلشن و موزه مردم شناسی طبس دیدن میکنیم - به اقامتگاه بازگشته - شام را صرف کرده و اقامت می کنیم
  • روز چهارم - یکشنبه 1402/11/22
    صبحانه را صرف کرده - به سمت شهر خور رفته و در مسیر از امتداد رمل ها (تپه های شنی) کویر حلوان و دریاچه نمک خور دیدن می کنیم - به شهر خور رسیده - ناهار را صرف می کنیم و با خاطراتی زیبا و با طراوت از جاذبه های زیبای طبس به سمت تهران باز می گردیم.

پذیرایی و اقامت

روز صبحانه ناهار شام اقامت
مکان توسط مکان توسط مکان توسط محل
1 رستوران مسافر اتوبوس VIP
2 اقامتگاه بوم گردی ماهبان تور رستوران مسافر اقامتگاه بوم گردی ماهبان تور بوم گردی ستاره کویر حلوان
3 اقامتگاه بوم گردی ماهبان تور طبیعت ماهبان تور اقامتگاه بوم گردی ماهبان تور بوم گردی ستاره کویر حلوان
4 اقامتگاه بوم گردی ماهبان تور رستوران مسافر

اقامت ها : 1 شب اقامت در اتوبوس VIP 2 شب اقامت در بوم گردی ستاره کویر حلوان

سهم ماهبان تور : (6 وعده غذایی) 3 صبحانه ، 1 نهار ، 2 شام

سهم مسافر : (3 وعده غذایی) 0 صبحانه ، 2 نهار ، 1 شام

لوازم ضروری تور

  • یک دست لباس اضافه
  • گتر
  • بالش گردنی
  • ملحفه
  • فلاسک چای
  • پتوی مسافرتی
  • صندل طبیعت گردی
  • لیوان و بطری آب
  • کلاه نقاب دار
  • دفترچه بیمه
  • عینک آفتابی
  • کرم ضد آفتاب
  • دمپایی
  • لباس مناسب فصل
  • کوله چندروزه
  • کفش پیاده روی
  • حوله
  • دارو و لوازم شخصی
  • کارت شناسایی

اطلاعات تکمیلی این سفر

دره کال جنی

کال جنی یا دره جن ها دره ای است که در شمال طبس و در اطراف روستای ازمیغان و در امتداد خروجی قناتی که در نزدیکی آن قرار دارد واقع شده و ۳۵ کیلومتر با شهرستان طبس فاصله دارد. دره ای زیبا و حیرت انگیز که بومیان قدیمی آن را دره جن ها نامیده اند و آن را خوف انگیز و محل زندگی ارواح و جن ها می دانستند. برای دست یابی به کف دره نیازمند آشنایی به منطقه است. دره دارای دیواره های بلند و پرشیب است که وارد شدن به آن می تواند خطراتی به همراه داشته باشد. وجود تونل ها و خانه هایی بنام خانه گبرها در دل دیواره ها که برای سکنای زرتشتیان زمان خود ساخته شده از دیگر جدابیت های این دره است. ساخت این تونل ها و حفره ها احتمالا به زمان ساسانیان بر می گردد. این حفره ها و تونل ها در دامنه جداره های این دره قرار گرفته اند. مسیر دسترسی به این حفره ها خیلی سخت است. در مسیر این حفره ها تونل هایی دیده می شه که احتمالا راه های ارتباطی آنها با هم بوده است.

چشمه مرتضی علی

چشمه مرتضی علی در مسیر روستای « خرو » در فاصله 27 کیلومتری طبس واقع شده که برای رسیدن به آن باید وارد دهانه دره ای شد و حدود پنج کیلومتر را به صورت پیاده که عمدتا از داخل آب است طی کرد. این چشمه مبدا آب اغلب مزارع و تامین آب باغ های طبس است که از طریق نهر آبی به این شهر منتقل می شود.
در طول مسیر چشمه آب گرم مرتضی علی دیواره های بلند دره مانندی در دو طرف خودنمایی می کند و روی این دیواره ها حفره هایی است که به نظر می رسد با نظم خاصی بنا شده اند. پس از حدود 35 دقیقه پیاده روی به منطقه ای خواهیم رسید که چشمه های متعدد آب به ویژه چند چشمه آب گرم و سرد قرار دارد و بزرگترین آنها از درون حفره ای نشات می گیرد که به حمام مرتضی علی معروف شده است. چشمه آب گرم مرتضی علی طبس از مناطق طبیعی است که با داشتن چشمه های آب درمانی به لحاظ توریست درمانی نیز مورد توجه ویژه است. آب گرم چشمه از دیواره سمت راست به داخل رودخانه می ریزد و همین، اختلاف دمایی را در چشمه ایجاد می کند که گاهی به 10 درجه هم می رسد. غلظت بیشتر آب گرم و تفاوت ساختاری آن با آب سرد جاری در کف رودخانه باعث می شود این آبها تا مسافت حدود 300 متری بستر رودخانه پیش روند در حالی که بطور کامل با هم مخلوط نشده اند و در بستر رودخانه قابل تفکیک هستند. به این ترتیب در یک طرف رودخانه آب سرد و در طرف دیگر آب گرم جریان دارد و می توان یک پا را در طرف گرم رودخانه فرو برد و پای دیگر را در طرف سرد رودخانه. پدیده نادری که شاید در هیچ نقطه دیگر کشور فرصت تجربه آن را نداشته باشید.

 باغ گلشن طبس

باغ گلشن طبس یکی از باغ‌ های نادر ایرانی است که آب جاری دایمی در آن جریان دارد. درختان میوه بسیاری در این بنای تاریخی هشت هکتاری، طبیعت بی‌ نظیری آفریده است. در این باغ گونه‌ های مختلف گیاهان سازگار با اقلیم‌ های متفاوت آب و هوایی مانند درخت چنار که خاص مناطق سردسیر است در کنار خرما که فقط در مناطق گرمسیری رشد می‌کند، وجود دارد. طراحی این باغ بر اساس نمونه چهار باغ و برگرفته از آیات قرانی درباره بهشت که دو نهر در آن همدیگر را قطع می‌کنند صورت گرفته است. معمار اولیه باغ، طبیعت سبز آن را با توجه به نوع درختان به صورت شطرنجی طراحی و کشت کرده است. باغ گلشن به وسیله میرحسن خان سومین، از سلسله خان هایی که به وسیله نادرشاه به حکومت طبس منصوب شدند، ساخته شده است.

دریاچه نمک خور و بیابانک

اين درياچه در قسمت مرکزی تا جنوبی كوير مركزی ايران گسترش دارد . ارتفاع اين درياچه از سطح آبهای آزاد به طور متوسط ۷۰۷ متر می باشد و جزو كم ارتفاع ترين نقاط در فلات ايران محسوب می شود. عمق نمک در اين درياچه بر خلاف ساير درياچه های نمک مشابه در فلات مركزی ايران بسيار نازک بوده كه از ۵ سانتيمتر تا ۱۰ متر متغير است. علت اين تفاوت حركت دائمی سفره های آبهای شور زيرزمينی و لجن های سياه لايه های زيرين می باشد كه از شكل گيری و تراكم پلتفرم های نمک جلوگيری می كند.