زنجان گردی


تور زنجان گردی | تابستان 1403 | قیمت تور زنجان گردی از تهران

خانه ایران زنجان گردی

تور زنجان گردی

امتیاز 5 از 5
راهنمای سفر زنجان گردی

تور زنجان گردی ما را به دیدن سومین گنبد بزرگ جهان چون گنبد سلطانیه می برد، در تور زنجان گردی از موزه مردان نمکی و رختشویخانه زنجان و ... دیدن می کنیم.

سلطانیه امروزی به عنوان مرکز بخش از توابع شهرستان ابهر به شمار می رود که از سه دهستان به نام های سلطانیه، سنبل آباد و گزل دره تشکیل گردیده است. سرچشمه رودخانه زنجان رود از شمال مرکز بخش سلطانیه بوده و به طرف زنجان ادامه پیدا می کند. کوه های هادچه، ساری داش در جنوب، کنک دره و قره داش در جنوب شرقی و کوه های یان بلاغ و آغ داغ در شمال و جنوب این بخش قرار گرفته اند.

زنجان کجاست؟

زنجان، مرکز استان زنجان و شهرستان زنجان است که در شمال غرب ایران قرار دارد و طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیتی بالغ بر ۵۲۱,۳۰۲ نفر در آن زندگی می‌کنند. زبان مردم بومی، ترکی آذربایجانی با لهجه زنجانی است. این شهر با خلخال، میانه، سلطانیه، طارم، خدابنده، ایجرود و ماهنشان هم‌مرز است.

نام زنجان عربی‌شده واژه «زنگان» است و هنوز هم توسط مردم بومی به کار برده می‌شود. نظرهای مختلفی درباره وجه تسمیه شهر زنجان وجود دارد؛ به‌عنوان مثال، حمدالله مستوفی، قدمت شهر زنجان را به دوران ساسانی می‌داند و اولین نام آن را «شهین» ذکر کرده‌ است. در لغت‌نامه دهخدا نیز راجع به کلمه شهین آمده است:

شهین نام شهر زنگان است و معرب آن زنجان باشد و گویند این شهر را اردشیر بابکان بنا کرده‌ است.

علاوه بر این، به زنجان «خمسه» نیز می‌گفتند که بر اساس یکی از روایات، به‌خاطر بخش‌های پنجگانه ابهر رود، خرا رود، زنجان رود، ایجرود و سجاس رود بوده است.

مسیردسترسی به زنجان

زنجان از جمله شهرهایی است که علاوه بر خودروی شخصی و اتوبوس، می‌توانید با هواپیما و قطار نیز به آن سفر کنید و لحظه‌هایی به‌یادماندنی برای خود بسازید.

سفر هوایی به زنجان
زنجان، یک فرودگاه بین‌المللی دارد که برای پروازی‌های حج به‌مقصد شهرهای مکه و مدینه به کار می‌رود؛ علاوه بر این، فقط در مسیر زنجان به مشهد و بالعکس، پروازهایی انجام می‌شود که گردشگران در صورت تمایل می‌توانند از آن استفاده کنند.

سفر زمینی به زنجان
با توجه به فاصله کم تهران تا زنجان، این شهر مقصدی عالی برای پایتخت‌نشینان است تا در سفری کوتاه، از طبیعت و جاذبه‌های تاریخی این منطقه لذت ببرند. برای سفر با خودروی شخصی می‌توانید آزادراه تهران کرج، کرج قزوین و قزوین زنجان را در پیش بگیرید تا پس از حدود چهار تا پنج ساعت به این شهر زیبا برسید.

اگر ساکن مناطق شرقی ایران مثل شهر بیرجند هستید، باید از شهرهای سبزوار، شاهرود، تهران و کرج عبور کنید تا در نهایت پس از طی ۱,۴۵۰ کیلومتر به زنجان برسید؛ مسیر کوتاه‌تری نیز برای سفر به زنجان وجود دارد که شامل عبور از خوسف، طبس، نایین، کاشان، قم، ساوه و آزادراه قزوین-زنجان می‌شود. در صورتی که می‌خواهید از شهرهای جنوبی راهی زنجان شوید، با گذر از بزرگ‌راه بندرعباس-سیرجان، بزرگ‌راه کنار گذر یزد، نایین، اردستان، کاشان، قم، ابهر می‌توانید خود را به این شهر برسانید. چنانچه در غرب ایران زندگی می‌کنید، برای سفر به زنجان می‌توانید از مسیر سنندج-دیواندره، بیجار-سنندج، بیجار-زنجان استفاده کنید که اگر از سنندج راه افتاده باشید، پس از حدود چهار ساعت به شهر دیدنی زنجان وارد خواهید شد.

سفر با قطار

سفر با قطار به زنجان می‌تواند انتخاب اول بسیاری از شما باشد؛ چراکه هم به‌لحاظ اقتصادی به‌صرفه‌تر تمام می‌شود و هم فرصت لذت‌بردن از زیبایی‌های طول مسیر را دارید. از آنجا که زنجان، ایستگاه قطار دارد، به‌راحتی می‌توانید بلیط تهیه و سفر خود را آغاز کنید.

سفر با اتوبوس به زنجان نیز یک گزینه اقتصادی مناسب است؛ به‌خصوص که امکان سفر از بسیاری از شهرهای ایران به زنجان وجود دارد.



بهتر است درباره زنجان گردی بدانید...

دانستن این اطلاعات در سفر به زنجان گردی به شما کمک می کند

 گنبد سلطانیه
در مسیر تهران به زنجان در میان دشتی فراخ در زنجان گنبدی آجری با روکش کاشی‌های فیروزه‌ای خودنمایی می‌کند. این بنای تاریخی که به بزرگ‌ترین گنبد آجری دنیا شهرت دارد، گنبد سلطانیه نامیده می‌شود و به دستور الجایتو یا سلطان محمد خدا بنده که در زمان ایلخانیان فرمانروا بود، ساخته شد و در روایتی آمده است که این بنا آرامگاه وی است. این گنبد دیدنی در سال ۱۳۸۴ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. جالب است بدانید که گنبد سلطانیه در قدیم به‌عنوان ساعت آفتابی نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

معبد داش کسن
داش کسن یا معبد اژدها، در واقع باقی‌مانده معبدی منحصربه‌فرد متعلق به دوره ایلخانی است. در داش کسن (که واژه‌ای ترکی است و به‌معنای «سنگ تراش» است) ترکیب شگفت‌انگیزی از معماری ایرانی و چینی مشاهده می‌کنید که در کمتر جایی می‌توانید نظیر آن را بیابید. پس از حمله مغول به ایران سلسله‌های پادشاهی که رگ و ریشه مغولی داشتند به مرور زمان شیفته فرهنگ و معماری ایران شدند و پادشاهان آن‌ها سعی می‌کردند نام و هویت ایرانی برای خود برگزینند. ایلخانیان نیز از این قاعده مستثنی نبودند و به همین دلیل می‌توان عناصر معماری ایرانی را در کنار طرح‌های بی‌نظیر اژدها در داش کسن که در نزدیکی روستای زیبای ویر قرار دارد، مشاهده کرد. در ضمن از ما نشنیده بگیرید؛ اما مردم محلی داستان‌های عجیب و غریب زیادی درباره زندگی شبانه جن‌ها در این معبد دارند!

موزه رختشویخانه (موزه مردم شناسی زنجان)
در قدیم که ماشین لباسشویی وجود نداشت و بیشتر مردم برای شستن لباس‌ها یا ظرف‌هایشان به لب رودخانه می‌رفتند، زنجان محلی به‌ صورت شبانه‌روزی و رایگان برای شستشوی لباس‌ها و ظروف برای مردم بنا کرده بود، که امروزه به نام موزه رختشویخانه یا موزه مردم‌شناسی زنجان است و از جمله مشهورترین جاهای دیدنی زنجان محسوب می‌شود. این موزه از حوضچه‌های زیادی با کاربردهای گوناگون از جمله حوضچه‌های لباس‌های تقریبا تمیز و آبکشی و حوضچه‌های مخصوص شستشوی ظروف تشکیل شده است.

بازار سنتی زنجان
در قلب بافت قدیمی شهر، طویل‌ترین بازار ایران، مجموعه بازار قدیمی زنجان قرار گرفته که از قدیم تاکنون جمعیت پرجوش و خروشی را در حال خریدوفروش به خود دیده است. این بازار با ۵۶ راه ورودی اصلی و فرعی به شبکه ارتباطی تمام شهر راه دارد. در کنار بازار راسته‌ها، تیمچه‌ها و کاروان‌سراهای فراوانی قرار گرفته که بسیار دیدنی هستند.

قلعه بهستان و دودکش جن
قلعه بهستان در شهرستان ماهنشان زنجان و درست کنار دودکش‌های جن قرار دارد. نام دیکر این قلعه، کهن دژ است که به‌دلیل قرار گرفتن در نزدیکی روستای بهستان، به قلعه بهستان هم شهرت دارد. این قلعه برخلاف قلعه‌های دیگر، کمی عجیب است و داخل دودکش‌های جن ساخته شده و ظاهری متفاوت دارد.

خیلی‌ها ممکن است به زنجان سفر کرده باشند و تابه‌حال نام دودکش جن را نشنیده باشند. دودکش جن در ۱۱۳ کیلومتری شهر زنجان در نقطه‌ای افسانه‌ای و جادویی قرار گرفته است. دودکش جن در اصطلاح زمین‌شناسی «هودو» نامیده می‌شود و در اصل به‌نوعی فرسایش گفته می‌شود که بر اثر آن مناره‌های بلند و نازکی از رسوبات و سنگ‌هایی از لایه‌های ابتدایی باقی می‌مانند.

مجموعه تفریحی ائل داغی (گاوه زنگ)
مجموعه تفریحی ائل داغی که از آن به عنوانی بام زنجان نیز یاد می‌شود، در شمالی‌ترین ناحیه زنجان در دامنه کوه گاوازنگ قرار گرفته و یکی از مراکز تفریحی و گردشگری این شهر به شمار می‌رود. این مجموعه دارای تمام امکانات رفاهی و تفریحی از قبیل آلاچیق‌های چوبی، کافی‌شاپ، قایق‌سواری، رستوران، آسیاب، آبشار مصنوعی است.

گاوازنگ در واقع کوهی است که مشرف به این تفرجگاه است و در قدیم یکی از مهم‌ترین مناطق طبیعت‌گردی و کوهنوردی برای زنجانی‌ها به شمار می‌رفت. امروزه این منطقه به یک تفرجگاه تمام و کمال تبدیل شده که خانواده‌ها و گردشگران می‌توانند در آن لحظات خوشی را تجربه کنند. فضای سبز و آلاچیق‌های بسیار باعث شده‌اند تا بسیاری از مردم این شهر و مسافران برای تفریح و استفاده از هوای پاک، مشاهده منظره شهر زنجان، قدم زدن در کنار دریاچه مصنوعی و البته کافه‌نشینی و رستوران‌گردی به گاوازنگ بروند و اوقات خوشی را تجربه کنند.

مسجد جامع زنجان
در قلب بافت قدیمی شهر در نزدیکی بازار زنجان، مسجد جامع قرار دارد. این مسجد توسط یکی از پسران «فتحعلی شاه قاجار» به نام «عبدالله میرزا دارا» بنا شده است. بنایی چهار ایوانی با کاشی‌کاری‌های هفت رنگ اسلیمی و گل و بوته و گچبری‌های مقرنس از مشخصات این مسجد هستند که همه نمایان‌گر سبک معماری دوره قاجار هستند.

 موزه باستان شناسی و مردان نمکی
عمارت ذوالفقاری یکی از بناهای به‌جای مانده از دوران قاجار است که زمانی ساختمان اداری و مسکونی حکمران زنجان به شمار می‌رفت. این عمارت در حال حاضر به نام موزه باستان‌شناسی زنجان شناخته می‌شود و در آن می‌توانید مومیایی‌های مردان نمکی با مو و ریش‌های بلند سپید که متعلق به دوران هخامنشی است را تماشا کنید.

حمام سنتی حاج داداش
حمام حاج داداش یکی از بناهای تاریخی شهر زنجان است که هنوز بعد از گذشت چندین سال بافت خود را حفظ کرده و با تغییر اندک و کمی تزیینات زیبا به سفره‌خانه‌ای جذاب برای استفاده گردشگران و مردم تبدیل شده است. این حمام دیدنی با کاشی‌هایی به رنگ زرد، آبی تیره، آبی روشن و فیروزه‌ای مزین شده است.

مسجد خانم
این مسجد که متعلق به دوره قاجار است، معماری ویژه‌ای دارد که با اکثر مساجد ساخته شده در ایران متفاوت است. مسجد خانم گنبد ندارد، اما دو مناره بسیار قطور و کوتاه با تزیینات زیبای کاشی و آجر دارد که ضمن حفظ هویت معماری قاجاری، آن را به مسجدی منحصربه‌فرد تبدیل کرده است. این مسجد که در منطقه فخیم‌الدوله زنجان قرار گرفته به درخواست یکی از زنان مقتدر ایران به نام جمیله خانم که دختر حسین قلی خان نظام‌العداله بود، ساخته شد و به همین دلیل به «مسجد خانم» معروف شده است.

پل میر بهاءالدین
در مسیر زنجان به کردستان در محور جنوبی حومه شهر روی رودخانه زنجان‌رود، پلی تاریخی به نام پل میر بهاءالدین یا پل کهنه قرار گرفته است. پل کهنه کاملا از آجر ساخته شده و در نمای داخلی بزرگ‌ترین طاق آن به خط معقلی تاریخ ساخت آن با ذکر مقدس یاعلی حکاکی شده است. این پل تاریخی نام خود را از سازنده خود به ارث برده و قدمت ساخت آن به دوران قاجار و زمان حکومت «ناصرالدین شاه قاجار» باز می‌گردد. این پل همچنین در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

تپه های آلا داغ لار
کوه و تپه‌های رسی آلا‌داغ‌لار، کوه‌های رنگارنگی به رنگ قهوه‌ای، سبز، قرمز، زرد، نارنجی و سفید هستند که وقتی بارندگی می‌شود و خاک رس این کوه‌ها خیس می‌شود، چشم‌اندازی بسیار دیدنی ایجاد می‌کنند. زمانی که از زنجان به‌سمت شهر‌ ماه‌نشان در حرکت هستید، می‌توانید منظره شگفت‌انگیز این کوه‌های رنگارنگ را تماشا کنید.

دریاچه پری (خندقلو)
در میان دشتی وسیع دریاچه‌ای با چشم‌انداز زیبا قرار گرفته که حکم سراب را برای این منطقه دارد. این دریاچه شگفت‌انگیز که با نام پری، خندقلو و شورگول شناخته می‌شود و تنها دریاچه طبیعی استان زنجان است. دریاچه پری همچنین یکی از جاذبه‌های توریستی و و کمتر شناخته شده استان زنجان در شهر ماهنشان محسوب می‌شود.

آبشار شارشار
آبشار شارشار تنها آبشار شناخته شده زنجان در شمال‌غربی شهر در میان سنگ‌های صخره‌ای، در منطقه‌ زیبای تهم در فاصله کمی از دریاچه مصنوعی تهم است. شفاف بودن آب آبشار و درختانی که دورتادور آن را احاطه کرده و غوطه‌ور در آب هستند، منظره‌ای مانند منظره‌های درون تابلوهای نقاشی و کارت پستال‌ها پدید آورده‌اند.

غار کتله خور
غار کتله خور بزرگ‌ترین غار خشکی آبی جهان است که در جنوب خدابنده در ۸۰ کیلومتری استان زنجان قرار گرفته است. این غار که مزین به قندیل‌های رنگی آویزان از سقف است، از سه طبقه با گذرگاه‌های اصلی و تونل‌های فرعی بسیار تشکیل شده است. امکانات رفاهی و تفریحی نیز در نزدیکی این غار شگفت‌انگیز برای رفاه حال گردشگران فراهم شده است.

این غار سه طبقه هنوز بخش‌های حفاری نشده بسیاری دارد و بخش بزرگی از آن نیز برای گردشگران عادی در دسترس نیست و صرفا غارنوردان حرفه‌ای می‌توانند از این بخش‌ها بازدید کنند؛‌ اما همان بخشی که برای بازدید عموم در دسترس است نیز بسیار بزرگ و طولانی است و اگر علاقه‌مند به غار و استالاگمیت‌ها و استالاگتیت‌ها باشید، حداقل دو ساعت در داخل این غار خواهید بود.

کارشناسان معتقدند این غار تقریبا همسن غار علیصدر همدان است؛ اما دو تفاوت اصلی دارند؛ یکی اینکه غار علیصدر آبی است ولی کتله خور کاملا خشک است و می‌توانید داخل آن قدم بزنید. دوم اینکه خلوص آهک غار کتله خور بیشتر است که باعث شده نمای داخل آن زیباتر و مسحورکننده‌تر باشد.

رودخانه قزل اوزن
رودخانه قزل اوزن یکی از جاذبه‌های طبیعی و دیدنی‌های زنجان به شمار می‌رود و به‌دلیل رنگ قرمز رنگش به قزل اوزن معروف شده است. این رودخانه از کوه‌های چهل چشمه در کردستان سرچشمه گرفته و از قشلاق‌های افشار در اطراف خدابنده وارد زنجان می‌شود. رودخانه قزل اوزن همچنین نقش بسیار پررنگ و مهمی در رونق کشاورزی در زنجان دارد. همچنین مناظر اطراف رودخانه بسیار جذاب و دیدنی هستند.

پیست اسکی پاپایی
در ۴۵ کیلومتری جنوب‌غربی زنجان، در منطقه‌ای کوهستانی در سه کیلومتری مرکز شهر ایجرود، پیست اسکی بزرگی به وسعت ۸۰ هکتار با نام پاپایی قرار گرفته است. این پیست دارای شیب‌های ملایمی است، به همین دلیل برای استفاده مردم عادی و اسکی‌بازان آماتور و مبتدی نیز مناسب است.

 معبد اژدها

معبد صخره‌ ای داش كسن كه به معنای سنگ تراشیده یا بریده سنگ می‌ باشد این معبد علاوه بر استفاده از فن‌ آوری پیشرفته زمان كه پیامد رشد و تكامل فن سنگ‌ تراشی با ابزار فلزی است، انتخاب مناسب‌ ترین نقطه نسبت به نقاط همجوار نمودار توجه و آشنایی كامل سازندگان آن با دانش زمین‌ شناسی و معدن‌ شناسی است. ظهور و پیدایش این معبد صخره ای را می‌ توان با توجه به شكل معماری (چلیپائی) آن و وجود فضاهایی مانند مهرابه‌های مهرپرستان به سده‌ های اول و دوم میلادی بازگرداند و از سوی دیگر نحوه پرداخت نقوش آن متأثر از اوضاع اجتماعی ایران قرن هشتم هجری قمری است. نقوش حجاری شده اژدها، طرحهای گیاهی، ردیفی از بن نگاره‌ ها بر روی گلدان هایی در دو سوی طاق هلالی كه در دهه‌ ها و سده‌ های بعد، این شیوه تزئینی را بر گرداگرد ایوان های مساجد می‌ بینیم، همراه با محرابی هایی با تزئینات مقرنسی، آمیزه‌ ای از هنر ایران و چین را با مفهوم و محتوایی دیگر بوجود آورده است. اژدهای نقش شده بر پیكره صخره‌ ای داش كسن كه در هنر و اندیشه ایرانی مظهر ظلم، ستم و پلیدی است با نفوذ قوم فاتح همچون محافظ همیشه بیدار كه نشان از ارزانی، خیر، بركت، دولت و سلطنت دارد در هنر ایران جای می‌ گیرد.




مقالات مرتبط زنجان گردی


سوالات متداول در مورد زنجان گردی



از نقطه نظر کاربران درباره زنجان گردی

نام شما