آبشار شیوند


تور آبشار شیوند | نوروز 1404 | قیمت تور آبشار شیوند از تهران

خانه ایران آبشار شیوند

راهنمای سفر آبشار شیوند

تور آبشار شیوند یک تجربه ترکیبی از طبیعت گردی و تاریخ گردیست. در تور آبشار شیوند از کول فرح و اشکفت سلمان بازدید می کنید. اگر می خواهید در مورد قدمت اشکفت سلمان و سنگ نگاره های ایلامی کول فرح بیشتر بدانید این مطلب را از دست ندهید.

شهر ایذه

شهر ایذه در  شمال شرق خوزستان قرار دارد و جاذبه ای دیدنی آن بی نظیر اند. این شهر علاوه بر داشتن طبیعت بکر و زیبایی مثل دشت سوسن که زیبایی اش همتا ندارد، از آثار تاریخی بی نظیری مثل شیر های سنگی دشت سوسن، تنگه اشکفت سلمان و سنگ نگاره های کول فرح برخوردار است که بسیار زیبا و ارزشمند هستند.

 آبشار شیوند کجاست؟

آبشار شیوند در جنوب شرقی شهرستان ایذه استان خوزستان، در شهرستان دزپارت و در روستایی به همین نام قرار دارد. فاصله این جاذبه طبیعی بکر تا شهر ایذه ۶۵ کیلومتر و تا شهر اهواز، ۲۵۰ کیلومتر است. آبشار شیوند با دهستان شیوند فاصله چندانی ندارد؛ دهستانی در منطقه حفاظت‌شده منگشت و شالو که در گذشته دارای سه روستا به نام‌های شیوند، نوشیوند و پشت آسیب به فاصله یک کیلومتر از یکدیگر بود؛ در حال حاضر هر سه روستا ادغام شده‌اند و با نام نوشیوند شناخته می‌شوند. رودخانه شیوند نیز از میان آن‌ها می‌گذرد. این رودخانه از دل کوه‌های این ناحیه سرچشمه می‌گیرد و در نهایت پس از عبور از کوچه باغ‌های این روستا، به دریاچه شیوند می‌ریزد.

مسیر دسترسی

برای دسترسی به آبشار شیوند در ابتدا باید به روستای شیوند بروید. دو مسیر برای رسیدن به روستای شیوند وجود دارد که یکی جاده و دیگری مسیری آبی است که از میان دریاچه سد کارون سه می‌گذرد. مسیر آبی روستای شیوند، مسیر بهتری برای دسترسی به روستا است.

مسیر جاده‌ای

این مسیر مناسب کسانی است که با خودروی شخصی سفر می‌کنند. در این مسیر باید وارد جاده ایذه به لردگان شوید. در کیلومتر ۳۲ این جاده (کمی بعد از تاج سد کارون ۳) به ابتدای جاده خاکی منطقه شالو می‌رسید. این جاده پرپیچ‌و‌خم، زیبا و ناهموار به طول ۳۵ کیلومتر تا روستای شیوند ادامه دارد؛ بخشی از آن روی دریاچه سد کارون سه و بخشی دیگر درست در کنار خط دریاچه قرار گرفته است.

مسیر آبی

مسیر دوم، مسیر آبی دسترسی به روستای شیوند است. برای این منظور خود را به روستای رکعت و اسکله آن در پنج کیلومتری تاج سد برسانید؛ این اسکله با ایذه ۴۰ کیلومتر (۵۰ دقیقه) فاصله دارد و از طریق جاده دهدز به ایذه قابل دسترسی است. برای رسیدن به روستای رکعت باید از پل‌های قوسی روی سد عبور کنید. بعد از این پل‌ها، یک مسیر فرعی وجود دارد که بعد از ۸۰۰ متر شما را به اسکله رکعت می‌رساند. از این بخش تا اسکله شیوند، ۱۴ کیلومتر مسیر آبی در پیش دارید.

در اسکله رکعت دو انتخاب برای دسترسی به روستای شیوند دارید؛ قایق‌های موتوری تندرو با هزینه ۷۰۰ هزار تومانی با ۶ نفر ظرفیت (در سال ۱۴۰۱) و باروج‌ها (با هزینه رایگان). باروج‌ها یا لندینگ کرافت‌ها، شناورهایی هستند که امکان حمل خودرو را تا روستا برای شما فراهم می‌کنند و شما را در عرض ۹۰ دقیقه به روستا می‌رسانند؛ البته گاهی در طول مسیر برای سوار یا پیاده کردن مسافران روستاها توقفی کوتاه نیز دارند. این شناورها ساعت‌های حرکت مخصوصی دارند و برخلاف قایق‌های موتوری بدون برنامه حرکت نمی‌کنند و هر دو ساعت یک بار روانه می‌شوند. قایق‌های تندرو این مسیر را ۴۰ دقیقه‌ای طی می‌کنند و امکان بازدید از دره قاسمی را نیز دارند؛ اما باروج‌ها در دره قاسمی توقف ندارند.

توصیه می‌کنیم که ماشین خود را در پارکینگ اسکله رکعت پارک کنید و بدون ماشین به روستا بروید؛ پارکینگ این اسکله امن و هزینه استفاده از آن بسیار اندک است؛ به‌علاوه، مسیر روستای شیوند تا آبشار برای ماشین‌های شخصی مناسب نیست و شما نیازی به ماشین در روستا ندارید.

زمانی که در اسکله روستای شیوند پیاده شدید، نیسان‌هایی منتظر شما هستند که با هزینه ۳۰۰ هزار تومانی (در سال ۱۴۰۱) شما را به آبشار می‌برند و برمی‌گردانند. شما باید با نیسان‌ حدود دو کیلومتر مسیر سنگلاخی را طی کنید تا به روستای شیوند و ۱٫۵ کیلومتری آبشار برسید. نهایتا حدود نیم ساعت پیاده‌روی دارید تا آبشار زیبای شیوند را از نزدیک ببینید.

اسکله رکعت

شما می‌توانید مسیر اسکله شیوند تا آبشار را پیاده نیز طی کنید. پیمایش مسیر از اسکله تا آبشار حدود یک ساعت زمان می‌برد و درجه سختی آن نیز کم است؛ بخش‌هایی از مسیر پاکوب و خاکی، بخش‌هایی به‌صورت سنگ‌فرش و قسمت انتهایی به‌صورت کوهپیمایی ساده است و بیشتر افراد به‌راحتی می‌توانند آن را بپیمایند.

درباره آبشار شیوند

آبشار شیوند ایذه یا آبشار شیوند دهدز در روستایی با طبیعت بکر و زیبا به همین نام واقع شده است. روستای شیوند میان کوه‌های زاگرس و سد کارون سه قرار دارد و وجود جنگل‌های بلوط، رودخانه‌ها، آبشارها و صخره‌ها آن را به جاذبه‌ای بی‌نظیر تبدیل کرده است.

آبشار شیوند از رشته کوه منگشت سرچشمه می‌گیرد و متشکل از چند آبشار کوچک و بزرگ در احاطه چشم‌اندازهایی سرسبز است. آخرین آبشار شیوند با ارتفاع تقریبی ۵۰ متر (در برخی منابع ۸۰ تا ۹۰ متر) پس از عبور از روستای شیوند به کارون در محل دریاچه پشت سد کارون سه می‌ریزد. این آبشار از مرتفع‌ترین آبشارهای استان خوزستان است و در منطقه حفاظت‌شده «منگشت و شالو» قرار دارد.

دورتادور آبشار درختان بلوط ایرانی، بنه، انار، انگور، گردو،  کلخنگ، انجیر، کیکم، بن سرخ، گیاهان دارویی پونه و کتیرا و گل‌هایی همچون شقایق و نرگس دیده می‌شوند. جانورانی همچون خرگوش، گزار، پلنگ قهوه‌ای، کبک، سنجاب ایرانی، خرس قهوه‌ای، گرگ، شغال، قوچ، میش، بز کوهی، تیهو، کمرکولی، سنگ‌چشم، روباه، دارکوب و... نیز در این منطقه به چشم می‌خورند.

بهترین زمان بازدید از آبشار شیوند

بازدید از آبشار شیوند در تمام فصول سال امکان‌پذیر است. البته با توجه به تابستان‌های بسیار گرم و شرجی استان خوزستان پیشنهاد می‌کنیم که این فصل، اوایل پاییز و اواخر بهار را برای سفر به روستای شیوند انتخاب نکنید. بهترین زمان بازدید از آبشار شیوند، اوایل تا اواسط فصل بهار و اواسط تا اواخر فصل پاییز است.

فصل بهار با طبیعتی سرسبز و شگرف در جاذبه طبیعی آبشار شیوند انتظار شما می‌کشد؛ در حالی که پاییز، فصل انار منطقه، با دنیایی از رنگ‌های زرد، قرمز و نارنجی از شما میزبانی می‌کند و تصویری حیرت‌انگیز از این استان جنوبی را پیش روی چشمان شما به تصویر می‌کشد. برخی گردشگران نیز فصل زمستان را برای بازدید از آبشار انتخاب می‌کنند؛ البته باید توجه داشته باشید که بارش‌های زمستانی مسیر پیاده‌ دسترسی را لغزنده و دشوار می‌کنند؛ پس حتما قبل از سفر به این منطقه، آب و هوا را بررسی کنید.



بهتر است درباره آبشار شیوند بدانید...

دانستن این اطلاعات در سفر به آبشار شیوند به شما کمک می کند

اشکفت سلمان ایذه

این تنگه به دوره عیلامی ها بر میگردد و بخشی از شهرستان ایذه محسوب می شود. تنگه اشکفت سلمان در سال 1378 در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسید. این اثر تاریخی در دل یک غار قرار دارد که داخل آن چشمه ای جوشان وجود دارد. اطراف این غار پر از سنگ نگاره های شاهان عیلامی و کتیبه های آنان است.

آبشار شيوند ايذه

این آبشار بخشی از شهرستان ایذه و در روستای شیوند ایذه قرار دارد. ارتفاع تقریبی آبشار چیزی حدود 80 متر است و آب آبشار از چشمه های کوه های اطراف مثل کوه منگشت سرچشمه می گیرد. در کنار آبشار شیوند خود روستای شیوند نیز از زیبایی بسیار خاصی برخوردار است و ترکیب درختان بلوط، طبیعت بی نظیر زاگرس، منطقه حفاظت شده شالو زیبایی خاصی به این محدوده بخشیده است که گردشگران به ویژه طبیعت دوستان زیادی را به سوی خود می خواند.

نقش برجسته های کول فرح ایذه

نقش برجسته های کول فرح یا کول فره مجموعه ای از کتیبه و سنگ نبشه هستند که در دو دوره تاریخی عیلامی، ساسانی حجاری شده اند. کول فرح در شهرستان ایذه، روستای کول فرح قرار دارد و یکی از آثار ملی به ثبت رسیده در ایران است.

این نیایشگاه تصویر بزرگی از 400 فرد در حال ستایش را نشان می دهد که در کنار سایر افراد مثل نوازندگان ساز موسیقی در حال ستایش خدای بزرگ هستند. مجموعه کول فرح از شش سنگ برجسته بزرگ تشکیل شده است.



مقالات مرتبط آبشار شیوند



سوالات متداول در مورد آبشار شیوند



از نقطه نظر کاربران درباره آبشار شیوند

نام شما