اگر قصد رزرو تور خوزستان را دارید بهتر است بدانید که این استان که از مناطق پربازدید ایران محسوب میشود در منطقه جنوب غربی ایران و در حاشیه خلیج فارس واقع شده است. سفر با تور خوزستان نیازمند یک برنامهریزی جامع است تا بتوان تمام مناطق مختلف این استان را بازدید کرده و از جاذبههای طبیعی و تاریخی آن نهایت لذت را برد. شهرهای آبادان، خرمشهر، ماهشهر، هندیجان، دشت آزادگان که در مناطق مرکزی و جنوب غربی این استان قرار دارند دارای آبوهوای گرم و شرجی هستند. شهرهای دزفول، بهبهان، رامهرمز و شوشتر و همچنین قسمت شمالی شهر اهواز دارای آبوهوای استپ گرم هستند.
مناطق شمالی این استان که در دامنه رشته کوههای زاگرس قرار دارد دارای تابستانهای معتدل اما زمستانها سرد و در بسیاری مواقع همراه با بارش سنگین برف هستند. در فصل زمستان در استان خوزستان شاهد هوای معتدل هستیم که معمولا مدتزمان کوتاهی به طول میانجامد. اما تابستانها در این استان گرم و طولانی است بهطوریکه درجه حرارت هوا در شهرهایی مانند آبادان به 50 یا بیش از آن میرسد. از نظر بارندگی استان خوزستان جزو مناطق کمبارش در کشور است به طوری که میزان میانگین بارندگی سالیانه در شهر اهواز در حدود 2.5 میلیمتر گزارش شده است.
خوزستان یکی از پر آب ترین استان های ایران است. ﭘﻨﺞ رود ﺑﺰرگ ﮐﻪ از زاﮔﺮس ﺳﺮﭼﺸمه زمین های ﺟﻠﮕﻪ ﺧﻮزﺳﺘﺎن را ﻣﺸـﺮوب ﮐﺮده و ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺴـﺘﻘﯿﻢ ﯾﺎ ﻏﯿﺮ ﻣﺴــﺘﻘﯿﻢ ﺑﻪ ﺧﻠﯿﺞ فارس می ریزند. ﮐﺎرون ﺑﺰرﮔﺘﺮﯾﻦ اﯾﻦ رودﻫﺎ، ﺑﺰرﮔﺘﺮﯾﻦ و ﺗﻨﻬﺎ رود ﻗﺎﺑﻞ ﮐﺸﺘﯿﺮاﻧﯽ در اﯾﺮان است، این رود که از کوه های زاگرس مرکزی سرچشمه می گیرد در نزدیکی شوشتر به آب دز می پیوندند و در نزدیکی ورودی اروند رود به خلیج ﻓﺎرس به این رود میریزد. رود کرخه سومین رود بلند ایران پس از کارون و سفید رود است.
با تورهای ارزان ما، خوزستان را بگرد! 02188200205
تورهای خوزستان ماهبان تور با ارائه امکانات متنوع، فرصتی عالی برای کشف فرهنگ، تاریخ و طبیعت این منطقه فراهم میکنند. برخی از امکاناتی که در تورهای خوزستان ارائه میشود، شامل موارد زیر است:
برای اطلاعات بهروز و رزرو اقامت و اطلاع از قیمت تور خوزستان، پیشنهاد میشود با وبسایت گردشگری ماهبان تور مراجعه و از قیمت و برنامه سفر مطلع شوید.
اﺳﺘﺎن ﺧﻮزﺳﺘﺎن را از ﻧﻈﺮ ﭘﺴﺘﯽ و ﺑﻠﻨﺪی می توان به دو منطقه کوهستانی و جلگه ای تقسیم کرد. ﻣﻨﻄﻘﻪ ﮐﻮﻫﺴﺘﺎﻧﯽ در ﺷﻤﺎل و ﺷﺮق اﺳﺘﺎن ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﻣﻨﻄﻘﻪ جلگه ای آن از جنوب دزفول، مسجد سلیمان، رامهرمز و بهبهان آﻏﺎز ﺷﺪه و ﺗﺎ کرانه های خلیج فارس و اروند رود ادامه می یابد. اﺳﺘﺎن ﺧﻮزﺳﺘﺎن دارای آب و ﻫﻮای ﻣﺨﺘﻠﻒ اﺳﺖ. آب و هوایی نیمه بیابانی که شهرهای آبادان، ﺧﺮﻣﺸﻬﺮ، ﻣﺎﻫﺸﻬﺮ، ﻫﻨﺪﯾﺠﺎن، دﺷﺖ آزادﮔﺎن و نواحی دزفول، بهبهان، رامهرمز، شوشتر و شمال اهواز را در بر می گیرد.
استان خوزستان، واقع در جنوب غربی ایران، با مرکزیت شهر اهواز یکی از بزرگترین استانهای کشور از نظر مساحت و جمعیت است. این استان با مساحتی بیش از 63 هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 4 میلیون نفر، جایگاه ویژهای در اقتصاد و صنعت ایران دارد.
تنوع طبیعی خوزستان شامل دشتها، کویرها، رودخانهها و تالابها است که باعث ایجاد زیستبومهای متنوع و پوشش گیاهی غنی در منطقه شده است. رودخانه کارون که یکی از مهمترین رودخانههای ایران است، نقش حیاتی در اقتصاد و کشاورزی استان ایفا میکند. تالابهای حور العزیز و شادگان نیز از جمله جاذبههای طبیعی زیبای خوزستان به شمار میروند.
اقتصاد خوزستان به دلیل وجود منابع غنی نفت و گاز، فعالیتهای کشاورزی، صنایع مختلف و تجارت پویا، بسیار متنوع و پررونق است. شهر اهواز به عنوان مرکز صنعت نفت و پالایشگاههای بزرگ ایران شناخته میشود. خوزستان همچنین دارای تاریخ و فرهنگی غنی است که در آثار باستانی، مساجد تاریخی و جشنوارههای محلی بازتاب یافته است. این ترکیب از تاریخ، فرهنگ، طبیعت و اقتصاد پویا، خوزستان را به یک مقصد گردشگری و صنعتی مهم در ایران تبدیل کرده است.
خوزستان، واقع در جنوب غربی ایران، به داشتن آب و هوای گرم و خشک شهرت دارد. این استان تحت تأثیر جغرافیای جلگهای و برخوردهای هوایی مختلف قرار دارد. تابستانهای خوزستان بسیار گرم و خشک هستند و دما به طور متوسط بالای 40 درجه سانتیگراد میرسد. زمستانهای خوزستان معمولاً معتدل و خنک هستند و بارندگیهای این فصل غالباً به صورت باران رخ میدهد.
رودخانههای کارون و دز از منابع آبی مهم این منطقه به شمار میروند. خوزستان با تالابها، رودخانهها و طبیعت زیبای خود، یکی از مقاصد گردشگری ایران است. با این حال، در فصل تابستان به دلیل گرمای شدید و خطر خشکسالی، شرایط آب و هوایی چالشبرانگیز میشود.
بهترین زمان برای بازدید از خوزستان معمولاً در فصلهای پاییز و زمستان است. در این دورهها، دما معتدلتر میشود و از شدت گرمای تابستان کاسته میشود. همچنین، بارش باران در این فصول افزایش مییابد که باعث تازه شدن طبیعت و پرآب شدن تالابها میگردد.
در این زمان از سال، بناهای تاریخی و فرهنگی، تالابها و شهرهای خوزستان در زیباترین و جذابترین حالت خود قرار دارند. با توجه به آب و هوای گرم و خشک تابستان، سفر به خوزستان در پاییز و زمستان به گردشگران امکان میدهد تا از زیباییهای طبیعی و فرهنگی این منطقه بهرهمند شوند و تجربهای لذتبخشتر داشته باشند.
تور گردشگری خوزستان فرصتی عالی برای تجربه تنوع زیستبومها، تاریخ کهن و آداب و رسوم این منطقه است. در این تور، میتوانید از جاذبههای منحصر به فرد خوزستان بهرهمند شوید. مقاصد اصلی تور خوزستان عبارتند از:
کلیسای ارامنه گاراپت مقدس یکی از آثار و جاذبههای ملی آبادان است که همواره پذیرای گردشگران و بازدیدکنندگان داخلی زیادی بوده است. این کلیسا زیر نظر شورای خلافت ارامنه در جنوب و اصفهان عمل میکند و ساختمان آن در نهم اردیبهشت ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۸۳۵۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کلیسای گرگوری ارمنی در آبادان که در سال ۱۹۵۸(سال ۱۳۳۶ هجری شمسی) تأسیس شد، بزرگترین آمفی تئاتر ارمنیان مقیم آبادن محسوب میشد. این کلیسا در طول جنگ آسیب دید، اما توسط سازمان بازسازی مناطق درگیری تعمیر شد. کلیسای آبادان دارای سالنی است که در آن میزهایی برای نمازگزاران وجود دارد و یکی از زنان ارمنی با شهرت خوب در حال حاضر مدیریت آن را بر عهده دارد. کلیسای آبادان به عنوان یک اثر ملی ارزشمند ثبت شده است.
یکی دیگر از بهترین جاهای خوزستان پل سفید اهواز است. این پل چهارمین پل معلق جهان و اولین پل معلق ایران است و یکی از هشت پل بر روی رودخانه کارون در شهر اهواز است که دو قسمت از این شهر را به هم متصل میکند. پل سفید یکی از جاذبههای دیدنی اهواز است. این پل در سال ۱۹۳۶ بر روی رودخانه کارون توسط مهندس آلمانی و یک شرکت سوئدی تأسیس شد. پل سفید دارای دو طاق بتنی ۱۲ و ۲۰ متری است. این یادگار در ۱۷ نوامبر ۱۹۹۹ با شماره ثبت ۲۴۹۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شهر دزفول در شمال خوزستان دایر شده است و دارای بناهای قدیمی ارزشمندی است. بناهای تاریخی دزفول شامل بناهای خشتی گرانبها با معماری خیره کننده و نفیس است. آسیابهای تاریخی دزفول که به عنوان یکی از بهترین جاهای خوزستان شناخته میشوند، بخش مهمی از سازههای آبی این شهر هستند و در سه قسمت رودخانه دز واقع شدهاند. اولین آسیاب آبی در دزفول در زمان ساسانیان ساخته شد که حتی تا دوره قاجار و پالوید برای برداشت گندم مورد استفاده قرار میگرفت و باعث رونق اقتصاد شهر شده بود.
حدود ۵ تا ۶۰ آسیاب وجود دارد که برخی از آنها زیر پل قدیمی، برخی دیگر زیر پل جدید و برخی دیگر در منطقه «علی کله» قرار دارند. برخی از آنها به دلیل قرار گرفتن در جاده اصلی ساحلی و آبگرفتگی تخریب شدهاند. در حال حاضر تنها ۲۰ آسیاب باقی مانده است. آسیابهای آبی دزفول یکی از آثار تاریخی گرانبهای این شهرستان است و در فهرست آثار ملی ایران با شماره ثبت ۳۹۸۴ ثبت شده است.
این کاخ در شهر باستانی شوش قرار دارد و در منطقه قلعه شوش واقع شده است. شوش در استان خوزستان یکی از قدیمیترین زیستگاههای شناخته شده در جهان است و به عنوان یکی از بهترین جاهای خوزستان شناخته میشود. علائم اولیه یک روستای مسکونی در این شهر به ۷۰۰۰ سال قبل از میلاد باز میگردد. بر اساس اسناد باستان شناسی، شوش یکی از مهمترین و باشکوهترین شهرهای باستانی در ایران و جهان است و فعالیتهای باستان شناسی هنوز در داخل آن ادامه دارد.
آپادانا نام یک قلعه نیست بلکه نام قدیمی ساختمانهایی است که به عنوان سالن با ستون شناخته میشدند. بهترین نمونههای آپادانا را میتوانید در تخت جمشید و کاخ شوش مشاهده کنید. این کاخ در شوش که بدون شک یکی از اماکن دیدنی استان خوزستان است به دستور داریوش پادشاه بزرگ باستانی در حدود ۵۱۵-۵۲۱ پیش از میلاد بر روی بقایای ایلامی تأسیس شد. این کاخ قصر زمستانی پادشاهان هخامنشی بود. آپادانا در شوش با مساحت ۱۰۴۳۴ متر از واحدهای مختلفی مانند تالار بار عام، حرمسرا، دروازه و کاخ پذیرایی و همچنین سه حیاط مرکزی تشکیل شده است. اگر دوست دارید یکی از بهترین جاهای خوزستان را ببینید، حتماً از کاخ آپادانا دیدن کنید. دیوارهای داخلی این کاخ با آجرهای لعابدار و اشکال ارتش ابدی، شیر بالدار و گل آبی طراحی شده و بقایای آنها در موزههای داخلی و خارجی نگهداری میشود. این کاخ در حفاریهای سال ۱۳۱۱ تا ۱۳۱۴ از خاک خارج شد و در سال ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۳۹۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. همچنین در سال ۲۰۱۵ در فهرست جهانی به ثبت رسید.
گفته میشود چغازنبیل یک معبد باستانی است که به تمدن ایلام تعلق دارد. این تمدن در ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد حکومت میکرد. این بنا در واقع از شهر باستانی دوراونتاش باقی مانده است و در نزدیکی شوش در استان خوزستان واقع شده است. این ساختمان در سال ۱۲۵۰ قبل از میلاد توسط اونتاش ناپیریشا، پادشاه بزرگ ایلام، عمدتا به افتخار خدای بزرگ اینشوشیناک، نگهبان شوش ساخته شد.
این بنای تاریخی که امروز یکی از بهترین جاهای خوزستان است در ابتدا ۵۲ متر ارتفاع داشت و شامل ۵ طبقه بود. امروزه ارتفاع آن ۲۵ متر است و تنها تا یک و نیم طبقه از آن باقی مانده است. زیربنای این نیایشگاه ۱۰۵ متر مربع بود، یعنی تقریباً دو برابر یک زمین فوتبال. این سازه اولین بنای تاریخی در ایران است که در سال ۱۹۷۹ در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. جهان از چوغازنبیل به عنوان یک اثر ارزشمند قدردانی میکند. مستشرقان چوغازنبیل را نخستین بنای مذهبی در ایران میدانند.
منطقه باستانی کول فرح یکی از دیدنیهای استان خوزستان است که سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. این سنگ نگاره خیره کننده شامل ۶ نقش برجسته از عیلامیان باستان است و با توجه به تصاویر روی آن نقش بسته میتوان اظهار داشت که این مکان معبد نارسینا(یکی از خدایان ایلامی) بوده است. کول فرح که یکی از زیباترین و بهترین جاهای خوزستان است در سال ۱۳۷۸ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۲۵۹۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آبشار پل هفتم به عنوان طولانیترین و زیباترین آبشار مصنوعی خاورمیانه شناخته میشود. این آبشار زیبا در اهواز واقع شده است و مقامات شهرداری اهواز به تازگی این چشمه مصنوعی را بر روی پل هفتم اهواز بر روی رودخانه کارون تأسیس کردهاند تا مردم هنگام عبور از روی این پل از دیدن این آبشار لذت ببرند. ترکیب نور، رنگ و آب بازتاب دیدنی و بسیار زیبایی به این پل داده است. این آبشار در کشور بینظیر است و آبشار مشابهی با چنین عظمت فقط در کره جنوبی ایجاد شده است.
دریاچه چاه ماری در نزدیکی روستایی با همین نام در شهر بهبهان واقع شده است. این سد با ۱۰ متر ارتفاع مفید و ۱۲ متر ارتفاع نهایی توانایی ذخیره بیش از ۷۰۰۰۰۰ متر مکعب آب را دارد که به منظور جلوگیری از سیل احتمالی، فرسایش، رسوب و استفاده از آب برای مصارف کشاورزی عمل میکند. در مزارع مجاور این سد که جداً یکی از بهترین جاهای خوزستان است، انواع مناسبی از درختان کاشته شده که با محیط سازگار بوده و منطقه بسیار زیبا و تفریحی را برای گردشگران ایجاد کردهاند.
قلعه سلاسل مرکز آبهای آبشار شوشتر است که در مجاورت شهری به همین نام قرار دارد. قلعه سلاسل یک قلعه بسیار بزرگ چند طبقه بود که استحکامات بلندی از آن به جا مانده است. برخی از شهادتها نشان میدهد که قلعه تا امروز به طور دائمی محل سکونت سیران ساسانیان بوده است، اما منابع تاریخی ساخت آن را به دوره هخامنشیان نسبت میدهند.
تفرجگاه ساحلی دز، که علی کله نیز نامیده میشود، یک پارک ساحلی محبوب در خوزستان است. این ساحل سالانه تعداد زیادی بازدیدکننده از شهرها و استانهای همسایه را به خود جلب میکند، به ویژه در بهار و تابستان. مجموعهای از صفههای سر پوشیده در طول ساحل دز برای راحتی مسافران در سفر ساخته شده است. همچنین یک پارک و محوطه سرسبز به همراه زمین بازی و امکانات تفریحی وجود دارد که باعث میشود در فصول دیگر مکانی برای تفریح مردم باشد. به جرات میتوان گفت این یکی دیگر از بهترین جاهای خوزستان برای گشت و گذار است و به عنوان یکی دیگر از جاذبههای این مکان، به ویژه برای کودکان، میتوان به وجود چندین نوع سرسره در حاشیه رودخانه اشاره داشت.
غذاهای خوزستان اغلب به تندی معروف اند، زیرا ذائقه مردم استان خوزستان غذاهای تند و پر ادویه است، همچنین به دلیل نزدیکی به دریا غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو زیاد در وعده های غذایی دیده میشود، یکی از معروف ترین و محبوب ترین غذا ها ماهی صبور است که داخل شکم ماهی را با انواع مختلف سبزی مثل گشنیز و شنبلیله، آب تمر و سیر پر میکنند که به آن حشو میگویند و در کنار سبزی پلو سرو میشود که پیشنهاد میکنم حتما در تور خوزستان آن را امتحان کنید.غذای معروف دیگری که با ماهی درست میشود و بسیار خوشمزه است قلیه ماهی است.
از دیگر غذاهای خوزستان میتوان فلافل، سمبوسه، توله، که به خاطر نوع سبزی که دارد فقط در زمستان امکان درست کردنش است ، قل قل که غذای محلی شوشتر است، رنگینک که یک نوع دسر محلی محسوب میشود و با رطب یا خرما همراه با آرد سرخ شده است و بیشتر در ماه رمضان درست میشود را نام برد.
از شیرینی های خوزستان میتوان کلوچه شکری و خرمایی شوشتر را نام برد که میتوانید در تور خوزستان آن را تهیه کنید و برای دوستان خود به سوغات بیاورید.خوردن سمبوسه و فلافلهای تند دستساز، در حالی که روی پل کارون ایستادهاید توصیه میشود. قلیه ماهی، پلو شوشتری، ماهی صبور و حریسه از غذاهای معروف خوزستانیها است.
ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﭘﯿﺸﯿنه تاریخی منطقه زاگرس که در گذشته دور مهد تمدن و فرهنگ ایلامیان بوده، ﺳﺮزﻣﯿﻦ ﺧﻮزﺳﺘﺎن ﭘﯿﻮﺳﺘﻪ ﺑﺴتر ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮای رﺷﺪ و ﺷﮑﻮﻓﺎﯾﯽ ﻫﻨﺮ و ﺻﻨﺎﯾﻊ دﺳﺘﯽ در زﻣﯿﻨﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﻪ ﺷـﻤﺎر آﻣﺪه اﺳـﺖ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺗﻌﺪد و ﺗﮑﺜﺮ ﻗﻮﻣﯽ و ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ ﻣﺮدم ﺧﻮزﺳﺘﺎن (ﺑﺨﺘﯿﺎری ﻫﺎی ﺳﺎﮐﻦ ﺷﻤﺎل و ﺷﺮق ﺧﻮزﺳﺘﺎن، اﻋﺮاب ﺳﺎﮐﻦ در ﺟﻨﻮب و ﻏﺮب اﺳـﺘﺎن و ساکنان بخش های ﻣﺮﮐﺰی ﮐﻪ ﺗﺎ ﺷـﻬﺮﻫﺎی اﻫﻮاز، دزﻓﻮل، ﺷـﻮش و ﺷـﻮﺷـﺘﺮ را ﺷـﺎﻣﻞ ﻣﯽ ﺷـﻮد) موجب شده تا صنایع دستی در خوزستان از ﺗﻨﻮع ﭼﺸـﻤﮕﯿﺮی ﺑﺮﺧﻮردار ﺷﻮد. وﺟﻮد ﻋﺸـﺎﯾﺮ ﮐﻮچ رو ﮐﻪ ﺧﻮد ﺣﺎﻓﻆ ﻫﻨﺮﻫﺎ و ﺻﻨﺎﯾﻊ دﺳﺘﯽ ﺧﺎص ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻣﻮﺟﺐ ﺗﻨﻮع رﺷﺘﻪ ﻫﺎ و ﻧﯿﺰ ﺗﺮوﯾﺞ ﺻﻨﺎﯾﻊ دﺳـﺘﯽ ﺑﻪ دﯾﮕﺮ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺷﺪه اﺳﺖ. از ﻋﻤﺪه ﺗﺮﯾﻦ ﺻـﻨﺎﯾﻊ دﺳتی راﯾﺞ در اﺳﺘﺎن خوزستان ﻣﯽ ﺗﻮان ﺑﻪ کبوبافی، ﺧﺮاﻃﯽ، ﻣﺤﺮق، حصیربافی، عبا بافی، قالی بافی، ورﺷﻮ و ﻣﯿﻨﺎﮐﺎری اقلیت مذهبی صابئین مندایی اشاره کرد.
صنایع دستی و منسوجات خوزستان از گذشته معروف بوده است. انواع عبا، مقنعه، لنگ، چفیه، حصیر، گبه، فرش، گلیم، سجاده، نمد، از این جمله اند. سایر سوغات استان شامل: خرما، ادویهی هفت رنگ، حلوا ارده، حلوا شکری، حلوای کنجدی، شیره ارده و انواع کلوچههای سنتی است. از تعداد 570 گونهی گیاهی بومی شناسایی شدهی منطقه تا کنون 180 گونه ی آن در کتب موجود و عطاریهای استان تحت عنوان گیاهان دارویی معرفی شدهاند. از مهمترین گیاهان دارویی کشت شده در استان میتوان به نعنا فلفلی، شوید، بابونه، گل گاوزبان، رزماری، به لیمو، کاسنی، همیشه بهار، آلوئهورا، مارتیغال بادرنجوبینه، مری مگلی، آویشن، گشنیز، زیره، مورد و علف چای نام برد.
سفر به خوزستان، با تمام غنای فرهنگی و تاریخی خود، تجربهای ماندگار و فراموشنشدنی است. از طبیعت بکر و مناظر طبیعی زیبا تا آثار تاریخی برجسته، این استان گردشگران را به قلب جنوب غربی ایران میبرد. امکان انتخاب بین اقامت در هتلهای مدرن، اقامتگاههای محلی گرم و صمیمی یا کمپینگ در دل طبیعت، به مسافران این امکان را میدهد تا تجربهای منحصر به فرد داشته باشند. خوزستان با جاذبههای خیرهکننده و فرهنگ غنی خود، سفری پرماجرا و دلانگیز را به ارمغان میآورد که هر گردشگری آنجا را با داستانها و لحظات شیرین به یاد میسپارد.