تورهای برداشت زعفران نطنز

مزرعه زعفران نطنز

شهرستان نطنز بیشترین سطح زیر کشت زعفران در استان اصفهان را داراست. این شهرستان در 10 سال گذشته 150 هکتار افزایش کشت داشته است.

 زعفران ، گياهی است چند ساله كه دارای پياز می باشد این پیاز دارای غلاف قهوه ای رنگی است. اين گياه در جنوب غربی آسيا، جنوب اسپانيا و جنوب اروپا  روییده می شود. دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و 3 رشته كلاله قرمز رنگ می باشد. قسمت مورد استفاده گیاه زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن می باشد. كلاله زعفران حاوی چربی، املاح معدنی و موسيلاژ است. تکثير زعفران منحصرا توسط غده زير زمينی بنه ( کورم ) متداول است. عطر و بوی زعفران به علت وجود اسانس بی رنگ تروپن دار و يک تركيب اكسيژن دار و همراه با سينئول به نام سافرانال می باشد. طعم زعفران مربوط به هيتروزيد تلخ پيكروكروسين است. رنگين بودن زعفران مربوط به وجود ماده ای به نام كروسين می باشد.

زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران بدست می آید در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 كيلوگرم گل زعفران بدست می آيد كه وزن 5 کیلوگرم زعفران تازه بعد از خشک شدن به يک كيلوگرم می رسد.

مسجدجامع طرق‌رود

مسجدجامع طرق‌رود باقدمتی حدود 900 سال متعلق به دوره‌ سلجوقی است و جزو آثار باستانی ایران ثبت شده است. این مسجد دارای 2 ایوان شمالی و جنوبی رو به قبله و 1 شبستان در غرب مسجد است که دارای سقفی ضربی و گچ‌ پوش شده و دیواره‌ای نیمه آجری و نیمه گچی و محراب کاشی‌کار شده است. حیاط مسجد دارای حوض فیروزه‌ای رنگ از کاشی لعاب‌دار است و به شکل 4 گوش مربع ساخته شده است که حد فاصل بین 2 ایوان شمالی وجنوبی می‌باشد و به طور کلی مسجد دارای معماری اسلامی است. طاق‌های آجری بسیار زیبا با شکلی متقارن و ستون‌های مربع شکل موجود در بنا قدمت بالای این بنا را نشان می‌دهد و کف ایوان‌ها و شبستان مسجد کاملا تخته پوش است تا فرش‌ها و زیراندازها از نم موجود در زمین بنا دور باشد.

قلعه تاریخی طرق رود

قلعه تاریخی طرق رود با قدمت 2000ساله و با مساحت سی هزار مترمربع ، چهارصد اتاق ، دهلیز و راهرو در سه طبقه بر فراز صخره ای مشرف به شهر بنا گردیده است.این قلعه که با ارگ بم مربوط به دوره اشکانیان هم دوره و جز آثار به ثبت رسیده ملی کشوراست. وجود چاه سنگی در وسط قلعه ، پنج برج نگهبانی و همجواری قلعه با بند طرق رود از یکسو و تشابه معماری این قلعه با ارگ بم از سوی دیگر بر زیبایی و شکوه این قلعه تاریخی افزوده و این قلعه رابعنوان یک اثر شاخص تاریخی در استان اصفهان به همگان معرفی نموده است.

 باقیمانده آتشكده نطنز

در حوالی مسجد جمعه نطنز در بین خانه های مسكونی آتشكده ای از دوران ساسانی بر جای مانده است. چهار ستون از هفت ستون و یک طاق از چهار طاق آن تاكنون بر جای مانده اند. بقیه قسمتهای بنا تخریب شده است. اضلاع بیرونی هریک از بناها 11.35 متر است. اصل این بنا با لاشه سنگ ساخته شده است و روی آنرا با گچ پوشانده اند.