کاروانسرای عباسی (گبرآباد)
در 21 کیلومتری شهر کاشان و 2 کیلومتری شهر قمصر، کاروانسرایی وجود دارد که به کاروانسرای عباسی یا گبرآباد معروف است. از سبک معماری این کاروانسرا متوجه میشویم که یکی از کاروانسراهای زنجیرهای دوره شاه عباس صفوی است.
ورودی كاروانسرا در ضلع شمالی، سردری باشکوه و عظیم دارد. روی دیوارهای دو طرف سردر، طاقنماهایی در دو اشکوب (دو طبقه) مشاهده میشود که به آن، شکوه و جلوه خاصی بخشیدهاند. علاوه بر این، روی دیوار ضلع شمالی نیز در فواصل معین از یکدیگر، طاق نماهای تزئینی توجهمان را جلب میکنند. کاملاً مشخص است که معمار بنا، تمام توجه خود را معطوف به سردر ورودی کرده است؛ به طوری که در قسمت داخلی پوشش نیمهگنبدی سردر، با رسمیبندی بسیار زیبا و با ترکیب آجر و کاشیهای آبی، زرد و سیاه رنگ در قالب طرحهای هندسی لوزی، مربع و غيره به تزئین این قسمت از بنا پرداخته است.
بقعه امامزاده شاهسواران
بر يکى از يالهاى کوه کرکس، در ۲۷ کيلومترى جنوب کاشان، بناى امامزاده شاهسواران واقع شده است. بناى اصلى، داراى نقشهٔ چهار ضلعى است که يک گنبد بيستترکى زيبا بر آن افزودهاند. کاشىهاى گنبد به رنگ آبى فيروزهاى است. پايهٔ هر ترک از کف بام تا کمربند گنبد ۱۱۰ سانتىمتر، و بلندى آجرچينى تا زير کاشىکارى گنبد ۱۴۰ سانتىمتر است. نماى چهارگوشِ داخلى در بالا، با اجراى چهار گوشواره به شکل چندضلعى است که سپس به شکل دايره درآمده و گنبد عرقچينى بر آن نهاده شده است.