تور دامغان گردی تا چشمه علی

امتیاز 5 از 5 | از بین 1 امتیاز دهنده به تور دامغان گردی تا چشمه علی

جاذبه ها:

بازدید از باغ پسته - مجموعه چشمه علی دامغان (چشمه علی دامغان و عمارت فتحعلی شاه) - مسجد تاریخانه - گنبد چهل دختران - آرامگاه پیر علمدار - خرید پسته و سوغات از بازار تاریخی دامغان

سفر در یک نگاه

اقامت
محل حرکت میدان آرژانتین - خ احمد قصیر - نرسیده به خ 16 - رو به روی بانک توسعه صادرات
وسیله حمل و نقل اتوبوس توریستی
وسیله حمل و نقل محلی ندارد
مدت یک روزه
تعداد روز مرخصی 0
تاریخ حرکت

1403/06/16 در ساعت 04:30

تاریخ بازگشت

1403/06/16 در ساعت 04:30

استان مورد بازدید استان سمنان | دامغان گردی
درجه سختی درجه سختی 1 (اطلاعات بیشتر درباره درجه سختی 1)
وعده های غذایی 1 صبحانه ، 0 نهار ، 0 شام
راهنمای تور: سید مرتضی موسوی مشاهده پروفایل
هر چقدر عاشق کارت باشی، سختی مسیر رو متوجه نمیشی، حاصلش میشه رشد، پیشرفت و رضایت قلبی خودت و مخاطبات.
سید مرتضی موسوی

برنامه سفر و گشت های تفریحی

  • روز اول - جمعه 1403/06/16
    به سمت دامغان حرکت کرده - در میانه راه صبحانه را صرف می کنیم - مسیر را ادامه می دهیم تا به دامغان برسیم - گشت در باغ پسته و خرید پسته خواهیم داشت - از مسجد تاریخانه (نخستین مسجد ایران)، عمارت تاریخی پیر علمدار و برج چهل دختر دیدن کرده - مسیرمان را به سمت مجموعه چشمه علی دامغان (چشمه علی دامغان و عمارت فتحعلی شاه) ادامه می دهیم - ناهار را صرف کرده - از عمارت های قاجاری دیدن می کنیم - به سمت دامغان بازگشته و از بازار تاریخی دامغان خرید سوغات (پسته، سمنو، داتچه (کلوچه محلی)، قیسی (زردآلوی خشک شده،رشته) خواهیم داشت - در ادامه این شهر تاریخی را به سمت تهران ترک می کنیم.

پذیرایی و اقامت

روز صبحانه ناهار شام اقامت
مکان توسط مکان توسط مکان توسط محل
1 رستوران ماهبان تور طبیعت مسافر

اقامت ها :

سهم ماهبان تور : (1 وعده غذایی) 1 صبحانه ، 0 نهار ، 0 شام

سهم مسافر : (1 وعده غذایی) 0 صبحانه ، 1 نهار ، 0 شام

لوازم ضروری تور

  • فلاسک چای
  • لیوان و بطری آب
  • دفترچه بیمه
  • عینک آفتابی
  • کرم ضد آفتاب
  • لباس مناسب فصل
  • کوله یکروزه
  • کفش پیاده روی
  • دارو و لوازم شخصی
  • کارت شناسایی
  • زیرانداز

اطلاعات تکمیلی این سفر

 چشمه علی
مهم‌ترین تفریحگاه این شهر چشمه علی است که در 25 کیلومتری شمال دامغان قرار داشته و از تفرجگاه های شاهان قاجار بوده است. یکی از دیدنی های چشمه علی، همان چشمه معروف آن است. یعنی آبی که به خاطر آن کل مجموعه را به نام آن می شناسند. از زیر تپه سنگی (که آن را به همان نام چشمه علی می نامند) آب زلالی بیرون می آید که مقدار آن معمولاً در تابستان و زمستان فرقی نمی کند. این آب در محدوده پایین تپه سنگی، در 3 حوض با عمق نه چندان زیاد (در حدود یک متر) جمع می شود. حوض اول به شکل یک مستطیل با ابعاد حدود 10 در 3 متر دقیقاً در پایین نقش سنگی فتحعلیشاه است.

مسجد تاریخانه قدیمی ترین مسجد ایران

تاریخانه (به معنای خدایخانه، یا خانه خدا) از آثار باستانی دامغان است که طبق تحقیقات اداره کل باستان‌شناسی، پیش از تسلط اعراب بر ایران، آتشکده بوده و بعداً به مسجد تبدیل شده است. ساختمان بنای مجدد آن مربوط به قرن دوم هجری است و اسلوب ساختمان آن نیز به سبک بناهای دوره ساسانیان می‌باشد. این مسجد نمونه بسیار زیبا و کاملی از مساجد قرون اولیه اسلام به شمار می‌رود. شیوه معماری مسجد ماخوذ از معماری ساسانی است.

 

آرامگاه پیر علمدار

این بنا در دهه‌ی نخست قرن پنجم هجری بنا شده است. آرامگاه پیر علمدار از جمله بنا‌های تاریخی شهر دامغان است که به برج معروف شده و یکی از بهترین نمونه‌های معماری آرامگاهی است. تاریخ ساخت آرامگاه را به سال ۴۱۷ قمری نسبت می دهند اما این آرامگاه در سال ۱۳۱۰ توسط وزارت فرهنگ و هنر به ثبت ملی زسیده است برای بازدید از مسجد جامع دامغان و آرامگاه پیر علمدار باید از خروجی باریک غرب میدان امام خمینی استفاده کرد.

برج چهل دختر

مقبره چهل دختران یک‏ آرامگاه خانوادگی بوده است‏ که با تزیینات آجری اعم از نقوش هندسی و کتیبه ‏ها تزیین یافته است. در این‏ گستره، نقش تعیین ‏کننده‏ عامل مصالح ساختمانی در شکل بخشیدن به شیوه‏ های‏ گوناگون معماری و آفرینش‏ فرمها و تزیینات مختلف‏ پدیده‏ ای است که بدون‏ شناخت آن امکان تحلیل‏ درست در زمینه تحول فن و هنر معماری میسر نخواهد بود. زیباترین طرحها و تناسب های موزون در صفحه ‏های آجری گنبد چهل‏ دختران دیده می‏شود. این برج از ابنیه دوره سلجوقی است. بنای مذکور در سال 446 هجری به دستور ابوشجاع موسوم به اسفاربکی بن اصفهانی از آجر ساخته شده است. محیط خارجی این برج 23 متر و قطر داخلی آن 5/5 متر و حدود 15 متر ارتفاع دارد و در بالای آن نزدیک به گنبد، کتیبه ای به خط کوفی با تزئینات زیبایی آجر و قطار بندیهای جالب مشاهده می شود که از اول آن «امر ببناء هذالقبه الامیر الجلیل ابوشجاع اسفها»... و در قسمت آخر آن «ثلثمائه» خوانده شده است. در بالای در چوبی این برج که در سال‌های اخیر ساخته و نصب شده و از طرف جنوب شرقی باز می‌شود، کتیبه دیگری به خط کوفی وجود دارد.