نام گرمسار در زمان اشکانیان خواران بوده است، به علت آنکه گرمسار در کنار کویر قرار گرفته و نسبت به نقاط همجوار خود پستتر است، بدین مناسبت نام «خوار» را بدان نهادند. مفهوم این نام در کتاب اوستا خورشید و ماه آورده شده است.
کوه اژدها
کوه اژدها در استان سمنان واقع است. یکى از دیدنى ترین و کم نظیرترین پدیدههاى ساختمانى ایران، چین خوردگى شمال گرمسار است. مردم محلى کوه در برگیرنده این پدیده را کوه اژدها مى نامند. نوارهاى سرخ، قهوه اى و سپید رنگ سازند سرخ بالایى (میوسن) به شکلى موج گونه در هم پیچیده اند و یک ساختار دیدنى را پدید آورده اند. این پدیده در تناوبى از سنگ ماسه، شیل و سنگ جوش شکل گرفته است. این پدیده زمین شناسی چین مرکب نایمده می شود. نیروها از دو جهت و همزمان وارد شده و باعث بوجود آمدن این چین های دیدنی شده است.
معدن نمک
معدن نمک در منطقه سر دره گرمسار تعدادی راه فرعی در دو طرف جاده وجود دارد که به معادن نمک ختم میشود. در این منطقه 27 معدن نمک وجود دارد که درجه خلوص نمک بسیاری از این معادن بالای 98درصد است . یکی از زیباترین این معادن نمک؛ معدن نمک کوهدشت کهن و معدن نمک سالار میباشد. این معادن به صورت تونل پیچ در پیچ 5/1 کیلومتری در دل زمین امتداد دارد و دارای قندیل های زیبای نمکی می باشد و هرساله نظر تعدادی از گردشران را برای بازدید به خود جلب می نماید.
آب انبار گرمسار
بزرگترین آب انبار شهرستان گرمسار میباشد و از بناهای بسیار جالب این ناحیه به شمار میرود. این آب انبار که از بناهای دوره قاجار میباشد، در ضلع شمالی مسجد جامع گرمسار بنا قرار دارد. منبع بزرگ و اصلی این آب انبار، که به صورت گنبد پلهای مدور آجری میباشد، در داخل کوچه بوده که به صورت میدانگاهی درآمده است. تعداد پلههای مدور آن از ابتدای زمین تا ابتدای بادگیر 24 پله میباشد. عمق آبگیر آن حدود 14 متر بوده که به مدت 5 ماه از سال، آب آشامیدنی اهالی شهر و حومه آن را تأمین میکرده است. در رأس گنبد این آب انبار یک هواکش مکعبی شکل کوچک برای تهویه هوای داخل و خنک نگه داشتن آب داخل منبع تعبیه شده است. سردرِ بزرگ و طاق گهوارهای آب انبار مذکور در سمت بازار بوده که مسدود گردیده است. احتمال دارد این آب انبار در آینده به زورخانه تغییر کاربری دهد