برداشت زعفران نطنز


تور برداشت زعفران نطنز | پاییز 1403 | قیمت تور برداشت زعفران نطنز از تهران

خانه ایران برداشت زعفران نطنز

تور برداشت زعفران نطنز

امتیاز 5 از 5 | از بین 1 امتیاز دهنده به برداشت زعفران نطنز
راهنمای سفر برداشت زعفران نطنز

تور زعفران، تور برداشت زعفران، تور برداشت زعفران نطنز، تور برداشت زعفران نطنز پاییز 99، تور برداشت زعفران نطنز ماهبان تور، شهرستان نطنز در ۱۲۰ کیلومتری شمال اصفهان، ۸۳ کیلومتری جنوب شرقی کاشان و ۳۲۵ کیلومتری تهران قرار دارد. موقعیت استراتژیک نطنز،واقع شدن در مجاورت آزاد راه تهران –نطنز-اصفهان و جاده ترانزیت بندرعباس و عبور خطوط راه آهن شمال به جنوب و غرب به شرق نکات قابل توجهی است که بر اهمیت این شهرستان می افزاید. شهرستان نطنز دارای بیش از ۱۸۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و جاذبه های گردشگری می باشد از این آثار و ابنیه تاریخی بیش از ۱۲۰ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.شهرستان نطنز به دلیل وجود بیش از ۳۰ امامزاده به خاک اولیاا... مشهور شده است.در شهرستان صنایع دستی متنوعی تولید می شود که مهمترین آنها فرش بافی، سفالگری چینی و سرامیک سازی، ریسندگی، بافندگی و چاروق دوزی می باشد. همچنین به دلیل وضعیت خاص آب و هوایی محصولات کشاورزی متنوعی در این شهرستان به عمل می آید که از جمله مهمترین آنها می توان به گلابی (معروف به تحفه نطنز)، انار، به، صیفی جات، حبوبات،غلات، زعفران و طالبی معروف آقاعلی عباس اشاره نمود. منطقه حفاظت شده (کرکس) به دلیل وجود منابع کافی آب و نیز اعتدال شرایط اقلیمی دارای انواع پوشش گیاهی مرتعی، زینتی وتجاری از جمله بادام کوهی، انجیر کوهی، درمنه، زیره، زرین گیاه، زنبق وحشی، گیاهان دارویی و همچنین درختان و درختچه های پراکنده می باشد.

این منطقه گونه های مختلف جانوران وحشی اعم از خزندگان، پرندگان و پستانداران نظیر کل و بز، قوچ و میش وحشی، گراز، گرگ، شغال ،روباه ،کفتار، گربه وحشی، پلنگ و غیره را در خود جای داده است. همچنین تا کنون حد اقل ۵۳ گونه پرنده مهاجر و بومی، ۸ گونه مار و ۶ گونه مارمولک شناسایی شده است.این منطقه به دلیل داشتن آب و هوای معتدل و چشم انداز های زیبا و بکر طبیعی قابلیت فراوانی در جذب گردشگر دارد.



بهتر است درباره برداشت زعفران نطنز بدانید...

دانستن این اطلاعات در سفر به برداشت زعفران نطنز به شما کمک می کند

مزرعه زعفران نطنز

شهرستان نطنز بیشترین سطح زیر کشت زعفران در استان اصفهان را داراست. این شهرستان در 10 سال گذشته 150 هکتار افزایش کشت داشته است.

 زعفران ، گياهی است چند ساله كه دارای پياز می باشد این پیاز دارای غلاف قهوه ای رنگی است. اين گياه در جنوب غربی آسيا، جنوب اسپانيا و جنوب اروپا  روییده می شود. دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و 3 رشته كلاله قرمز رنگ می باشد. قسمت مورد استفاده گیاه زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن می باشد. كلاله زعفران حاوی چربی، املاح معدنی و موسيلاژ است. تکثير زعفران منحصرا توسط غده زير زمينی بنه ( کورم ) متداول است. عطر و بوی زعفران به علت وجود اسانس بی رنگ تروپن دار و يک تركيب اكسيژن دار و همراه با سينئول به نام سافرانال می باشد. طعم زعفران مربوط به هيتروزيد تلخ پيكروكروسين است. رنگين بودن زعفران مربوط به وجود ماده ای به نام كروسين می باشد.

زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران بدست می آید در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 كيلوگرم گل زعفران بدست می آيد كه وزن 5 کیلوگرم زعفران تازه بعد از خشک شدن به يک كيلوگرم می رسد.

مسجدجامع طرق‌رود

مسجدجامع طرق‌رود باقدمتی حدود 900 سال متعلق به دوره‌ سلجوقی است و جزو آثار باستانی ایران ثبت شده است. این مسجد دارای 2 ایوان شمالی و جنوبی رو به قبله و 1 شبستان در غرب مسجد است که دارای سقفی ضربی و گچ‌ پوش شده و دیواره‌ای نیمه آجری و نیمه گچی و محراب کاشی‌کار شده است. حیاط مسجد دارای حوض فیروزه‌ای رنگ از کاشی لعاب‌دار است و به شکل 4 گوش مربع ساخته شده است که حد فاصل بین 2 ایوان شمالی وجنوبی می‌باشد و به طور کلی مسجد دارای معماری اسلامی است. طاق‌های آجری بسیار زیبا با شکلی متقارن و ستون‌های مربع شکل موجود در بنا قدمت بالای این بنا را نشان می‌دهد و کف ایوان‌ها و شبستان مسجد کاملا تخته پوش است تا فرش‌ها و زیراندازها از نم موجود در زمین بنا دور باشد.

قلعه تاریخی طرق رود

قلعه تاریخی طرق رود با قدمت 2000ساله و با مساحت سی هزار مترمربع ، چهارصد اتاق ، دهلیز و راهرو در سه طبقه بر فراز صخره ای مشرف به شهر بنا گردیده است.این قلعه که با ارگ بم مربوط به دوره اشکانیان هم دوره و جز آثار به ثبت رسیده ملی کشوراست. وجود چاه سنگی در وسط قلعه ، پنج برج نگهبانی و همجواری قلعه با بند طرق رود از یکسو و تشابه معماری این قلعه با ارگ بم از سوی دیگر بر زیبایی و شکوه این قلعه تاریخی افزوده و این قلعه رابعنوان یک اثر شاخص تاریخی در استان اصفهان به همگان معرفی نموده است.

 باقیمانده آتشكده نطنز

در حوالی مسجد جمعه نطنز در بین خانه های مسكونی آتشكده ای از دوران ساسانی بر جای مانده است. چهار ستون از هفت ستون و یک طاق از چهار طاق آن تاكنون بر جای مانده اند. بقیه قسمتهای بنا تخریب شده است. اضلاع بیرونی هریک از بناها 11.35 متر است. اصل این بنا با لاشه سنگ ساخته شده است و روی آنرا با گچ پوشانده اند.




مقالات مرتبط برداشت زعفران نطنز


سوالات متداول در مورد برداشت زعفران نطنز



از نقطه نظر کاربران درباره برداشت زعفران نطنز

نام شما