دشت لار از شمال به کوههای شهرستان نور مازندران از شرق و شمال شرق به کوه دماوند، از جنوب شرق به ایرا، شهرستان دماوند و پلور آمل از جنوب به افجه و امامه و لواسان بزرگ و از غرب به خاتون بارگاه و گرمابدر کشیده شدهاست. عنوان دشت لار در سال ۵۴ به عنوان پارک ملی لار تبدیل شد.لار در ادوار تاریخی جزئی از ناحیه تاریخی قصران از توابع ری به حساب می آمده است که در کتب تاریخی مکررا از آن با نام لار قصران یاد شده است. از دیرباز به سبب خوش آب و هوایی محل اردوگاههای پادشاهان در فصل گرما بوده است. تقریبا تمامی جانداران و گیاهان منطقه البرز مرکزی در این پارک وجود دارند. تور دشت لار، تور شقایق دشت لار، تور شقایق دشت لار بهار 99، تور شقایق دشت لار اردیبهشت 99، تور شقایق دشت لار خرداد 99، قزل آلا خالدار قرمز از جمله ماهیان تحت حفاظت بوده که در این منطقه یافت می شود. دشت لار با گلهای زرد و شقایق های بی شمارش و وجود چشمه سارهای فراوان همیشه جذابیت خود را حفظ کرده است.
دشت لار به دلیل داشتن آب و هوای مناسب و رودخانههای متعدد و پوشش گیاهی انبوه دارای تنوع جانوری فراوانی میباشد و تقریبا تمامی جانداران و گیاهان منطقه البرز مرکزی در این پارک وجود دارند. از گونههای جانوری در این دشت میتوان موارد زیر را نام برد: ماهی قزل آلای خال قرمز، ماهی بومی رودخانه و دریاچه لار است. افعی البرزی، افعی دماوندی، بزمجه، مارمولک، روباه، گرگ، خرس قهوهای، پلنگ، گراز، کل و بزکوهی، قوچ و میش، آهو، موش صحرایی، قورباقه، لاک پشت، واشه، شهباز، عقاب، کبک، کبک دری، خفاش از گونههای جانوری این منطقه میباشند. از حشرات هم کژدم زرد، سرگین غلتان، سنجاقک، پشه آبرو در این منطقه دیده میشود. جذابیت این منطقه به پوشش گیاهی متنوع و جالب آن است. شماری از گیاهان این دشت خوراکی و دارویی است که طرفداران زیادی دارند. گون و خرگوشک و آویشن (اوشم) و شنگ، لواش، سیرک (تلم)، پیازک، قارچ وحشی، کاسنی، گلپر (الرگ)، شیرین بیان، باریجه، چای کوهی، بارهنگ و والک نمونههایی از گیاهان دشت لار و بلندیهای آن است. زنبق وحشی بنفش و ارغوانی، مرغک و گل زرد و شقایق، دشت لار را در بهار رنگارنگ کرده و زیبایی آن دو چندان میشود. رود دیو آسیاب، رود لار، رود سفیدآب، رود الرم، رود ورا رود، چهل بره، آب سیاه چال، آب امام پهنک از رودخانههای این منطقه سر سبز هستند که همگی به سمت سد لار سرازیر میشوند و بخشی از آب تهران را تأمین میکنند.
شقایق های دشت لار
گل های شقایق در منطقه وسیعی از دامنه های دماوند می رویند که از حومه شهر پلور و دوراهی آبگرم لار شروع می شود و تا اطراف سد لار در منطقه حفاظت شده دشت لار ادامه دارد؛ بنابراین تقریباً از هر فرعی که وارد دشت شوید، می توانید شقایق ها را ببینید. برای دیدن شقایق ها باید از نیمه خردادماه، راهی دامنه های البرز شوید. روییدن گل ها در دشت شقایق، بستگی به دمای هوا دارد. معمولاً ازنیمه خرداد به بعد دشت لار پر از شقایق می شود، اما هرقدر هوای بهار خنک ترباشد، گل ها دیرتر باز می شوند شقایق ها تقریباً دیرتر از گیاهان روییدنی دشت، سبز می شوند. همان طور که گفته شد، تقریباً درتمام دشت لار می توانید شقایق ها را ببینید.
سد خاکی لار
سد لار, یکی از سدهای خاکی تأمینکننده آب آشامیدنی حوالی تهران و تأمینکننده آب مورد نیاز آبیاریهای کشاورزی منطقه میباشد. این سد در ۷۵ کیلومتری شمال شرق تهران و در ۱۰۰ کیلومتری شهر آمل قرار دارد. این سد در مرز استان مازندران و تهران واقع است و جزو پارک ملی لار نیست و در استان مازندران قرار دارد. دریاچه سد لار به دلیل نزدیکی به کوه دماوند و واقع بودن در منطقه دشت لار به یکی از گردشگاههای اطراف تهران تبدیل شده است که در سالهای اخیر بعنوان مراکز پرورش ماهی قزل آلا و ماهیگیری و همچنین ورزشهایی چون اسکی روی آب از آن استفاده میشود.