کشور اکوادور که با نام رسمی جمهوری اکوادور شناخته می شود، کشوری در آمریکای جنوبی است. پایتخت اکوادور شهر "کیتو" می باشد.
این کشور از سال ۱۸۳۰ مستقل شدهاست و جمهوری ریاستجمهوری در آن استوار شده است. اکوادور قبل از سال 1830 بخشی از مستعمرات اسپانیا و کلمبیا بوده است. اکوادور در زبان اسپانیایی به معنی خط استوا است و محل قرارگیری این مشور به همین موضوع اشاراه دارد.
یکی از دیدنی های جذاب این کشور، جزایر "گالاپاگوس" در اقیانوس آرام در حدود ۹۶۵ کیلومتری غرب کشور میباشد. این جزایر با اکولوژی منحصر بفردش، نقصد بسیار جذابی برای طبیعتگردان می باشد.
بسیاری از ایرانیان مقیم اکوادور مهاجرهای این کشور هستند و سابقه حضور آنها در اکوادور به سالهای قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران بازمیگردد.
موقعیت: شمال غربی آمریکای جنوبی
پایتخت: کیتو
زبان: اسپانیایی
ساعت محلی: نه و نیم ساعت عقب تر از ایران
پول رایج: دلار آمریکا
وسعت: ۲۷۲٬۰۴۵ کیلومتر مربع
جمعیت: 15.000.000 نفر
در سمت شمال کلمبیا، در شرق و جنوب پرو و در غرب اکوادور اقیانوس آرام قرار گرفته است.
شهرهای مهم گردشگری: کیتو، جزایر گالاپاگوس، جزیره سنت کریستوبال، گوایاکیل، کوئنکا، بانوس، سانتاکروز
آب و هوای غالب: معتدل استوایی
کیتو در 15 کیلومتری خط استوا قرار دارد ولی به دلیل کوهستانی بودن منطقه، هوای معتدل استوایی دارد. معمولا درجه حرارت کیتو در طول روز بین 10 تا 25 درجه تغییر می کند. شب های خیلی سرد دما 8 درجه بالای صفر باشد و روزهای خیلی گرم تابستان هوا در ساعاتی از روز به 28 درجه می رسد.
جزایر گالاپاگوس: معروف به بهشت طبیعتگردان، جزایر گالاپاگوس مجمع الجزایر کوچکی از جزیره های آتشفشانی متعلق به اکوادور در اقیانوس آرام می باشد. این جزایر تقریبا بکر و دست نخورده بوده و در فاصله ی 1000 کیلومتری اکوادور قرار گرفته اند. جزایر گالاپاگوس را به خاطر اکوسیستم خاص آن می شناسند که الهام بخش تئوری گزینش طبیعی چارلز داروین نیز بوده اند. در این جزایر می توان لاک پشت های غول آسا، شیر دریایی، پنگوئن، ایگوآنای آبی و انواع مختلفی از پرنده ها را از نزدیک تماشا نمود.
ناریز دل دیابلو (بینی شیطان): ناریز دل دیابلو یا «بینی شیطان» خط راه آهن بین شهرهای Alausi و Sibambe می باشد. ساخت این مسیر جان انسان های زیادی را گرفته و یکی از هیجان انگیزترین پروژه های مهندسی می باشد که در رشته کوه های آند انجام شده است و نامگذاری این مسیر به این دلیل است. امتداد این مسیر دیدهای پانورامای گسترده ای را به ییلاقات ارائه داده و در گذر از پیچ و خم های متنوع قطار را به آرامی در مسیری شیبدار به سمت Alausi بالا می برد.
کلیسا سن فرانسیسکو: این کلیسا در شهر قدیمی کیتو واقع شده و شاهکارهای متعددی را در خود جای داده است که از آن جمله می توان به مجسمه ی باکره ی مقدس بالدار اثر لگاردا Legarda اشاره نمود. ساخت و ساز این کلیسا در سال 1550 روی زمینی آغاز شد که پیش از آن قصر حکمران اینکاها به نام آتاهوآلپا قرار داشت. مجموعه ی قصر بسیار بزرگ است و حدود دو بلوک را پوشش می دهد که یک موزه نیز در مجاورت آن قرار دارد. کلیسای سن فرانسیسکو و محدوده ی شهر قدیمی جز یکی از مهم ترین مراکز فرهنگی آمریکای لاتین و جاذبه های گردشگری اصلی در اکوآدور محسوب می شوند.
بازار اتاوالو: بخشی از جاذبه ی سفر به اکوآدور بازدید از صنایع دستی هنرمندان محلی است و بازار شهر کوچک اتاوالو بهترین مکان برای خرید صنایع دستی هنرمندانه و لباس های محلی است. این شهر به خاطر کارهای دستی مردمان بومی خود یعنی مردمان اتاوالو مشهور است. هر شنبه در میدان شهر به نام Plaza de Ponchos آثار هنرمندانه ای مانند جواهرات متنوع، کنده کاری های سنگی و چوبی و لباس های بافته شده ی زیبا برای فروش عرضه می شوند.
کتدرال نوئوا: شهر مستعمراتی کوئنکا سومین شهر از نظر وسعت در اکوآدور است و به خاطر هوای معتدل خود در تمام طول سال محبوبیت فراوانی دارد. کلیسای جامع جدید شهر یا همان کتدرال نوئوا شناخته شده ترین نشانه ی شهری کوئنکا است. ساخت و ساز این کلیسا در اواخر دهه ی اول قرن نوزدهم آغاز شده و به مدن یک قرن ادامه پیدا کرد. نمای این کلیسا از آلاباستر و مرمر ساخته شده و این کلیسا مخصوصا به دلیل داشتن سه گنبد عظیم خود مشهور است که با کاشی های آبی رنگ وارداتی از چکسلواکی پوشیده شده اند.
مونتنیتا: خط ساحلی جنوبی اکوآدور دارای سواحل زیبا و اقامتگاه های بسیار مشهوری مانند مونتنیتای محبوب است. شهر مونتنیتا یک دهکده ی ماهیگیری بود تا اینکه جامعه ی بین المللی موج سواری شرایط استثنایی آن را کشف کرد. مونتنیتا همچنین با داشتن کافه ها و رستوران های مختلف از نظر زندگی شبانه ی پویا نیز مورد توجه بازدیدکنندگان قرار می گیرد.
تنا: تنا در منطقه ی جنگل های بارانی آمازون واقع شده و برای گردشگران نقطه ی شروع ماجراجویی در دل جنگل محسوب می شود. مبلغان مذهبی این شهر را پیدا کرده و تجارت دارچین باعث شد که شهر از شرایط مختلف جان سالم به در ببرد. رودخانه ی تنا به رود Masahualli و سپس انشعابی از آمازون به نام رودخانه ی ناپو Napo می پیوندد. علاقمندان به ماجراجویی از تنا به عنوان یکی از بهترین مکان های دنیا برای قایق سواری در آب های خروشان و کایاک سواری یاد می کنند.
زیستگاه حیات وحش کویابنو: زیستگاه حیات وحش کویابنو در سال 1979 تاسیس شده و مورد توجه مسافرانی است که می خواهند شاهد ترکیبی از زیبایی شگفت انگیز مناظر استوایی و حیات وحش باشند. این زیستگاه محل زندگی بالغ بر 500 گونه پرنده و 15 گونه ی میمون، تپیر (نوعی پستاندار خرطوم دار)، کایمان (نوعی سوسمار)، پروانه، آناکوندا و تعداد زیادی حیوانات و حشرات دیگر می باشد. این زیستگاه در دامنه های استان اوریانا واقع شده و دومین پارک و زیستگاه ملی بزرگ اکوآدور محسوب می شود. دسترسی به 8 اکوسیستم مختلف آن شامل حوزه های آبی، جنگل های بارانی و مناطق خشک تر از طریق دریاچه ی آگریو Lago Agrio امکان پذیر است.
ناریز دل دیابلو: ناریز دل دیابلو یا «بینی شیطان» برای توصیف خط راه آهن بین شهرهای Alausi و Sibambe به کار می رود. نامگذاری این مسیر به «بینی شیطان» به این دلیل است که ساخت این مسیر جان انسان های زیادی را گرفته و یکی از هیجان انگیزترین پروژه های مهندسی می باشد که در رشته کوه های آند تحقق یافته است. امتداد این مسیر دیدهای پانورامای گسترده ای را به ییلاقات ارائه داده و در گذر از پیچ و خم های متنوع قطار را به آرامی در مسیری شیبدار به سمت Alausi بالا می برد.
کوتوپاکسی: کوتوپاکسی دومین قله ی بلند در اکوآدور است که ارتفاع آن به 5897 متر (19347 فوت) می رسد. آتشفشان این قله یکی از معدود یخچال های طبیعی استوایی در دنیا است که در ارتفاع 5000 متری شروع می شود. این قله ی پوشیده از برف از شهر کیتو نیز قابل رویت است. کوتوپاکسی همچنین یکی از بلندترین آتشفشان های فعال در دنیا است که از سال 1738 بیش از 50 بار فوران کرده است.