موزه استاد شهریار

استاد شهریار، شاعر نامدار ایرانی، یکی از برجسته ترین چهره های ادبیات معاصر ایران است. غزل ها، مثنوی ها و اشعار طنز او در میان مردم ایران بسیار محبوب است.

خانه استاد شهریار در شهر تبریز، یادبودی ارزشمند از این شاعر نامدار است. این خانه که زمانی محل زندگی استاد بوده است، اکنون به عنوان موزه به روی عموم مردم باز است و فرصتی برای علاقه مندان به شعر و ادب فارسی فراهم می کند تا با زندگی و آثار استاد شهریار از نزدیک آشنا شوند.

در این محتوا، به گردش در خانه استاد شهریار می رویم و موزه ایشان را به شما معرفی می کنیم. همچنین اطلاعاتی در مورد زندگی و آثار استاد شهریار ارائه خواهیم داد.

برای آشنایی با زندگی و آثار استاد شهریار، از موزه ایشان دیدن کنید! 02188200205

معرفی خانه استاد شهریار

این خانه‌ی تاریخی که قدمت آن به دوره قاجار می‌رسد، در سال ۱۳۷۶ به ثبت ملی ایران رسیده و پس از مرمت و بازسازی، در سال ۱۳۷۷ به عنوان موزه افتتاح شده است.خانه استاد شهریار، که به موزهٔ استاد شهریار نیز معروف است، در شهر تبریز، خیابان طالقانی، میدان استاد شهریار واقع شده است. این خانه محل زندگی استاد شهریار، شاعر نامدار ایرانی، از سال ۱۳۴۷ تا زمان فوت ایشان در سال ۱۳۶۷ بوده است.

استاد شهریار کیست؟

استاد شهریار فرزند آقاسید اسماعیل موسوی معروف به حاج میرآقا خشکنابی در سال 1325ه.ق (شهریور 1286 شمسی) در بازارچه میرزا نصرالله تبریز چشم به جهان گشود. در سال 1328 که تبریز آبستن حوادث خونین وقایع مشروطیت بود پدرش او را به روستای قیش قورشاق و خشکناب منتقل نمود.

دوران کودکی شاعر در آغوش طبیعت و روستا سپری شد. منظومه حیدربابا مولود آن خاطرات است. در سال 1331 ه.ق شهریار به تبریز بازگشت و نزد پدر شروع به فراگیری مقدمات ادبیات عرب نمود. وی در سال 1322 ه.ق جهت تحصیل به شیوه نوین آموزشی اصول جدید به مدرسه متحده وارد شد و در این مدرسه به آموختن زبان فرانسه و علوم دینی و فراگیری خوشنویسی پرداخت.

با تور تبریز ، سفری به یادماندنی به خانه استاد شهریار داشته باشید! 02188200205

کتابت قرآن مجید ثمره همین تجربه خوشنویسی است. در سیزده سالگی اشعار شهریار با تخلص بهجت در مجله ادب به چاپ رسید.او در بهمن 1299 شمسی برای اولین بار به تهران سفر کرد و در سال 1300 با کمک لقمان الملک جراح در مدرسه دارالفنون به تحصیل پرداخت.

شهریار در تهران تخلص بهجت را نپسندید و تخلص شهریار را پس از دو رکعت نماز و تفال از حافظ برگرفت. شهریار از بدو ورود به تهران با استاد ابوالحسن صبا آشنا شد و نواختن سه تار و مشق ردیف های سازهای موسیقی ایرانی را از او فرا گرفت. او همزمان با تحصیل در دارالفنون به ادامه تحصیلات علوم دینی پرداخت و در سال 1303 شمسی وارد مدرسه طب شد.

از این پس زندگی شورانگیز و پرفراز و نشیب او آغاز شد. با فوت پدر و بازگشت مجدد وی به تهران در سال 1314 آوازه شهرت او از مرزها فراتر رفت. شهریار شعر فارسی و آذری را با مهارت تمام می سرایید. در سال های 1330 یا 1329 اثر جاودانه خود حیدربابایه سلام را خلق و برای همیشه به یادگار گذاشت. در مرداد 1332 با یکی از منسوبین خود ازدواج کرد. حاصل این ازدواج سه فرزند است.

استاد شهریار پس از یک دوره بیماری در 27 شهریور 1367 دار فانی را وداع گفت و در مقبره الشعرای تبریز به خاک سپرده شد. بزرگ ترین اثر استاد شهریار کلیات ارزشمند دیوان اشعار وی به زبان پارسی و بخشی از آن به زبان آذری است که معروف ترین آن ها کتاب «حیدربابایه سلام» است. در این موزه علاوه بر آثار چاپ شده استاد، دفاتر و اوراق بسیاری از آثار و اشعار ایشان به خط خود استاد و قرآنی که با خط نسخ نگاشته اند و برخی لوازم تحریر و وسایل شخصی و آلبوم های عکس محتوی تصاویر یادگاری این شاعر اندیشمند و فرزانه به معرض نمایش گذاشته شده است. 

خانه استاد شهریار کجاست؟

خانه استاد شهریار در شهر تبریز، خیابان طالقانی، میدان استاد شهریار واقع شده است.این موزه همه روزه به جز ایام سوگواری از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب باز است.

اگر به شعر و ادب فارسی علاقه دارید، بازدید از خانه استاد شهریار را از دست ندهید! 02188200205

موزه‌خانه استاد شهریار

موزه خانه استاد شهریار در شهر تبریز، خیابان طالقانی، میدان استاد شهریار واقع شده است. این خانه محل زندگی استاد شهریار، شاعر نامدار ایرانی، از سال ۱۳۴۷ تا زمان فوت ایشان در سال ۱۳۶۷ بوده است.

این خانه‌ی تاریخی که قدمت آن به دوره قاجار می‌رسد، در سال ۱۳۷۶ به ثبت ملی ایران رسیده و پس از مرمت و بازسازی، در سال ۱۳۷۷ به عنوان موزه افتتاح شده است.

برخی از جاذبه‌های بازدید از خانه استاد شهریار عبارتند از:

  • آشنایی با زندگی و آثار استاد شهریار
  • مشاهده‌ی لوازم شخصی و دست‌نوشته‌های استاد
  • بازدید از کتابخانه‌ی استاد
  • قدم زدن در باغ

ساعات بازدید و بلیط خانه استاد شهریار

ساعات بازدید:

روزهای عادی:صبح: ۹ صبح تا ۱۴:۳۰
عصر: ۱۵ تا ۱۹
روزهای تعطیل:صبح: ۹ صبح تا ۱۴:۳۰
عصر: ۱۵ تا ۱۸
بلیط:

هزینه بلیط:افراد عادی: ۳,۰۰۰ تومان
دانشجویان و فرهنگیان: ۱,۵۰۰ تومان
بازنشستگان: ۱,۵۰۰ تومان
کودکان زیر ۷ سال: رایگان
نحوه تهیه بلیط:می توانید به صورت حضوری از گیشه موزه بلیط تهیه کنید.همچنین می توانید به صورت آنلاین خریداری نمایید.
شماره تماس: ۰۴۱۵۵۴۶۸۰۶۶

یک روز پرماجرا در موزه استاد شهریار، تفرجگاهی برای تمام فصول، منتظر شماست!اگر نیاز به مشاوره داری کافیه تماس بگیری 02188200205

از نقطه نظر کاربران درباره موزه استاد شهریار

نام شما