مقبره الشعرا، که به آن آرامگاه شاعران و گورستان سرخاب نیز گفته می‌شود، یکی از گورستان‌های تاریخی شهر تبریز است که در محله سرخاب واقع شده است. این مکان از حدود ۸۰۰ سال پیش محل دفن بیش از ۴۰۰ شاعر، ادیب، عارف و رجال نامی ایران بوده است که در طول دوره‌های مختلف در تبریز می‌زیسته‌اند.

با تور تبریز ، سفری به یادماندنی به مقبره الشعرا داشته باشید! 02188200205

مقبره الشعرا کجاست؟

مقبره الشعرا در شهر تبریز، ایران واقع شده است. این مکان در محله سرخاب، در تقاطع خیابان‌های ثقة الاسلام و عارف قرار دارد.

دسترسی به مقبره الشعرا:

با وسیله نقلیه شخصی: می‌توانید با استفاده از خودرو شخصی به مقبره الشعرا بروید. برای این کار باید به سمت محله سرخاب در تبریز حرکت کنید و سپس در خیابان ثقة الاسلام به سمت تقاطع عارف بروید. مقبره الشعرا در ضلع شرقی این تقاطع واقع شده است.
با وسایل حمل و نقل عمومی: می‌توانید با استفاده از اتوبوس‌های خطوط ۲ و ۳ به مقبره الشعرا بروید. ایستگاه اتوبوس در نزدیکی مقبره الشعرا قرار دارد.
با تاکسی: می‌توانید با استفاده از تاکسی نیز به مقبره الشعرا بروید.

مشهورترین شاعرانی که در مقبره الشعرا آرمیده‌اند چه کسانی هستند؟

خاقانی: شاعر نامدار پارسی‌گوی سده ششم هجری
اسدی طوسی: حکیم و شاعر ایرانی سده ششم هجری
قطران تبریزی: شاعر ایرانی سده ششم هجری
سلمان ساوجی: عارف و شاعر ایرانی سده هفتم هجری
ظهیر فاریابی: شاعر ایرانی سده هفتم هجری
شمس تبریزی: عارف و شاعر ایرانی سده هفتم هجری
ملاصدرا: فیلسوف و عارف ایرانی سده یازدهم هجری
استاد شهریار: شاعر معاصر ایرانی

برای رزرو تور تبریز با ماهبان تور تماس بگیرید! 02188200205

 

تاریخچه مقبره الشعرا تبریز

مقبره الشعرا یکی از مکان‌های تاریخی و فرهنگی مهم در شهر تبریز است. این مکان آرامگاه بیش از ۴۰۰ شاعر، ادیب، عارف و رجال نامی ایران است که در طول دوره‌های مختلف در تبریز می‌زیسته‌اند.مقبره الشعرا در طول تاریخ فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته است. در دوره‌های مختلف مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و در حال حاضر به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری تبریز تبدیل شده است.

در مأخذ و منابع از مقبرة الشعرا یا آرامگاه شاعران در سرخاب تبریز تا قبل از قرن هشتم نامی برده نشده و قدیمی ترین تذکره فارسی، یعنی لباب الالباب محمد عوفی که ظاهراً در سنه 618 تألیف شده و شرح حال شاعران قرن هشتم مانند خاقانی و ظهیر را که در مقبره العشرا دفن شده اند، نگاشته است.

نامی از مقبره الشعرا نبرده و از این روی قدیم ترین کتابی که نام مقبرة الشعرا سرخاب را به صراحت دارد نزهة القلوب حمدالله مستوفی است که در سال 740 هجری قمری تألیف شده ودیگر تاریخ گزیده اوست که در سال 730 هجری قمری تألیف شده است. در حال حاضر مقبرالشعرا در خیابان ثقة الاسلام جنب خیابان عارف و تقریباً حوالی تکیه حیدر واقع شده است.

اگرچه زلزله ها وسیل های بنیان کن اثری از مزار بزرگان آرمیده در این مکان بر جای نگذارده است باری قداست مکان موجب بنیاد بنایی شد که امروزه به مثابه سمبلی نمایه ای است از تبریز کهن. از واپسین مشاهیری که در این مقبره دفن شدند، ثقة الاسلام شهید شهدای والامقام مشروطه در صدر مشروطیت و استاد سید محمد حسین شهریار شاعر بلند آوازه معاصر را  می توان نام برد.

یک روز پرماجرا در مقبره الشعرا ، تفرجگاهی برای تمام فصول، منتظر شماست!اگر نیاز به مشاوره داری کافیه تماس بگیری 02188200205

ساعات بازدید مقبره الشعرا تبریز

ساعات بازدید مقبره الشعرا تبریز:

همه روزه: از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۸ عصر

توجه:

در برخی از مناسبت‌های خاص مانند عید نوروز و تاسوعا و عاشورا، ساعات بازدید ممکن است تغییر کند.
برای اطلاع از آخرین ساعات بازدید، می‌توانید با شماره تلفن اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی با شماره 04132242734 تماس بگیرید.

از نقطه نظر کاربران درباره مقبره الشعرا

نام شما