حمام کردشت کجاست؟

حمام کردشت یکی از آثار تاریخی روستای کردشت در بخش مرکزی شهرستان جلفا در استان آذربایجان شرقی است. روستای كردشت تا ورزقان ۶۶ كیلومتر، تا اهر ۱۲۶ كیلومتر و تا جلفا ۷۰ كیلومتر فاصله دارد.

برای بازدید از این بنای تاریخی به طرف شمال غرب ایران و استان آذربایجان شرقی بروید. مسیر را تا بخش شرقی شهر جلفا و روستای کردشت ادامه دهید. حمام تاریخی کردشت بین روستای کردشت و رودخانه زوال قرار دارد. می‌توانید موقعیت این بنا را روی نقشه در ساحل جنوبی رود ارس پیدا کنید. 

آدرس: استان آذربایجان شرقی، ۷۰ کیلومتری شرق جلفا، روستای کردشت، بین تاسیسات راه ایران و گمرک جلفا (نمایش روی نقشه)

با تور تبریز ، سفری به یادماندنی به حمام کردشت داشته باشید! 02188200205

معرفی روستای کردشت

روستای کردشت به‌لطف داشتن مجموعه بی‌نظیری از آثار تاریخی همچون حمام بزرگ، حمام کوچک، مسجد غریب، دیوانخانه، یخچال، قلعه منسوب به عباس میرزا و ساخلو (پادگان نظامی) یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی جلفا به حساب می‌آید.

تاریخچه حمام کردشت

حمام کردشت یکی از آثار تاریخی روستای کردشت در بخش مرکزی شهرستان جلفا می باشد .حمام کردشت، در ساحل جنوبی رودخانه ارس و در امتداد رودخانه در جهت غرب به شرق کشیده شده است. قدمت حمام کردشت به اواسط دوره صفویه و زمان سلطنت شاه عباس صفوی (سومین و قدرتمندترین پادشاه صفوی) می رسد.

این بنا در دوره قاجاریه مرمت گردیده است و محل سکونت عباس میرزا پسر فتحعلی شاه قاجار بوده که با روس ها جنگ می کرده است. در زمان رضا شاه پهلوی نیز اسناد این حمام و باغات اطراف آن به نام اسماعیل خان ثبت شده بود که در سال ۱۳۸۳ این مجموعه از خاندان خلفا توسط میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی خریدادری شد. 

حمام بزرگ کردشت از نظر معماری تمام عناصر معماری حمام های تاریخی ایرانی را دارد و شامل هشتی ورودی، سربینه، میان در، گرمخانه، خزینه، شاه نشین و تون حمام می باشد. آهک بری های بسیار باشکوهی با نقوش اسلیمی به همراه ستون های سنگی مقرنس کاری شده و کفش کن های سنگی حجاری شده فضاهای داخلی حمام را زینت داده است.

این حمام که در میان باغ بزرگی ساخته شده ، دارای یک هشتی به صورت هشت ضلعی به ابعاد ۳/۵ × ۳/۵ و به ارتفاع ۴/۳ متر است. یکی از اضلاع به در ورودی و دیگری راه ورود به رخت کن یا سربینه است . سربینه حمام نیز هشت ‌ضلعی است و گنبد بزرگ آن که مزین به آهک بری های زیباست بر روی جرزها و هشت ستون سنگی هشت بر استوار شده اند.

همه ستون های این حمام زیبا دارای سرستون های سنگی مقرنس هستند که به وسیله ملات سرب مذاب به ستون ها وصل شده اند. گرمخانه تعبیه شده در این حمام فضایی است که از چهار ستون سنگی هشت بر و دو حوض بزرگ مستطیل ‌شکل و اتاقی با گنبد قیراندود تشکیل شده است.

نور داخل سربینه و گرمخانه به وسیله روزنی که نوک گنبد قرار دارد ، تأمین می شود و گویا بر روی آن روزنه ها سنگ های مرمر نازک و ظریفی نصب بوده است که نور آفتاب با نفوذ از آن داخل حمام را به صورت یکنواخت روشن می کرده است و شستشو کنندگان را از نگاه نامحرمان حفظ می نمود.
آب حوض های مذکور از طریق کانالی از محل جوش آب به آنجا هدایت می شده است .

برای رزرو تور تبریز با ماهبان تور تماس بگیرید! 02188200205

بهترین زمان بازدید از حمام کردشت

بهترین زمان بازدید از حمام کردشت به سلیقه شما بستگی دارد:

اگر به دنبال آب و هوای خنک هستید:

بهار (از اواخر فروردین تا اوایل خرداد): در این فصل هوا در کردشت دلپذیر و خنک است و می‌توانید به راحتی از گشت و گذار در حمام و محوطه آن لذت ببرید.
پاییز (از اواخر شهریور تا اوایل آذر): پاییز نیز فصلی مناسب برای بازدید از حمام کردشت است. در این فصل هوا خنک و مطبوع است و از ازدحام جمعیت نیز کاسته شده است.
اگر به دنبال دیدن طبیعت سرسبز هستید:

اوایل بهار: در این زمان طبیعت کردشت به زیبایی هر چه تمام‌تر خود را نشان می‌دهد و می‌توانید از تماشای گل‌ها و گیاهان وحشی لذت ببرید.
اگر به دنبال جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی هستید:

جشنواره تابستانی کردشت: این جشنواره در تیرماه هر سال برگزار می‌شود و شامل برنامه‌های مختلفی مانند موسیقی، رقص و نمایش است.
جشنواره پاییزی کردشت: این جشنواره در مهرماه هر سال برگزار می‌شود و شامل برنامه‌های مختلفی مانند نمایشگاه صنایع دستی، غذاهای محلی و مسابقات ورزشی است.

یک روز پرماجرا در حمام کردشت، تفرجگاهی برای تمام فصول، منتظر شماست!اگر نیاز به مشاوره داری کافیه تماس بگیری 02188200205

قدمت حمام کردشت به چه زمانی می‌رسد؟

قدمت حمام کردشت به دوره صفویه و زمان سلطنت شاه عباس می‌رسد.

حمام کردشت از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

این حمام از نظر معماری تمام عناصر معماری حمام‌های تاریخی ایرانی را دارد و شامل هشتی ورودی، سربینه، میان در، گرمخانه، خزینه، شاه‌نشین و تون می‌شود.

از نقطه نظر کاربران درباره حمام کردشت

نام شما