بازار سنتی کرمان

بازار کرمان از میدان ارگ شروع و به میدان مشتاقیه ختم می شود. هر بخش از بازار کرمان در زمان یکی از فرمانروایان این شهر ساخته شده است و به خاطر برخی ویژگی‌ هایش در ایران منحصر به فرد و دارای شهرت جهانی است. این بازار طولانی ترین راسته بازار ایران محسوب می شود. بازار گنجعلی خان، بازار اختیاری، بازار وکیل کرمان، بازار سردار، بازار مظفری، بازار قلعه محمود، بازار میدان قلعه، بازار مسگری، بازار زرگری و بازار کفاش ها از بازار های معروف کرمان می باشند. بازار کرمان مهم‌ ترین پخش‌کننده‌ ادویه‌ در جنوب شرق ایران است. انواع ادویه از زیره کرمان تا کاری هندوستان در بازار گنجعلی‌ خان پیدا می‌ شود. از قدیم به‌ دلیل وجود معدن مس «سرچشمه»، راسته‌ی مسگرهای بازار کرمان مشهور بوده است. در بازار سنتی گنجعلی‌ خان سوغات و شیرینی‌ های خاص کرمان هم یافت می‌ شود. یکی از ویژگی‌ های دیگر بازار کرمان بازارهایی که به صورت غربی و شرقی این بازار را قطع کرده اند که دو بازار قلعه و قلعه محمود در راستای هم و در جهت عمود بر راستای بازار قرار دارند. بازار کرمان که به بازار گنجعلی‌ خان نیز شناخته می‌شود، بیش از 60 درصد آثار تاریخی این شهر را در خود جای داده است. نمای گچ‌ بری در سقف این چهار سوق زیبا مربوط به حدود 350 تا 400 سال پیش است و هنوز در جای جای این سقف نقاشی‌ های رنگ روغن قابل مشاهده است. در مطلب زیر به معرفی کوتاهی از بازارهای کرمان پرداخته شده است.

بازار اختیاری

چهارمین قسمت بازار کرمان که به بازار اختیاری معروف است از انتهاى جنوبى بازار گنجعلى خان شروع شده و تا اول بازار وکیل امتداد دارد. مدرسه شفیعیه، کاروان سراى گلشن، سه بازارچه سردارى و حمام یا چای خانه سنتى وکیل در این بازار قرار گرفته اند.

بازار وکیل

بازار کرمان از سمت شرق به بازار طولانی و مجموعه وکیل می رسد. مجموعه وکیل شامل مسجد، بازار، حمام و کاروانسرا است. از مهمترین عناصر این بازار می توان حمام وکیل، کاروانسرای وکیل،مدرسه حیاطی، دو قیصریه (اول و دوم) و مسجد وکیل را نام برد.

بازار قلعه محمود

بازار قلعه محمود که در انتهای بازار ميدان قلعه واقع گشته  که در قديم محل داد و ستد کالاهای اساسی کرمانی ها به شمار میرفت. بازار قلعه محمود از بازارهای اصلی تجاری شهر بوده. بازار قلعه محمود و ميدان قلعه که خيابان های احمدی را به خيابان امام و از آنجا به بازار اصلی و سرپوشيده متصل می کند از لحاظ تجاری تنها موقعيت ارتباطی دو مرکز تجاری يعنی خيابان امام به عنوان مرکز عمده فروشی و بازار سرپوشيده به عنوان مرکز اقتصادی اصلی استان را فراهم می کنند.

بازار زرگری ( قیصریه ابراهیم خان)

بازار زرگری بازاری است که شمال- جنوبی است، از گوشه شمال شرقی میدان گنجعلیخان آغاز می‌شود. بازار زرگری به صورت شمالی – جنوبی از بازار کفاش ها شروع شده و به کوچه معروف به “پای کتنگ” روبروی مدرسه صالحیه ختم می شود. بازار زرگرها به صورت یک راستهٔ متقاطع عمود بر بازار کلاه مالى و به موازات بازار کفاش‌ها واقع شده است و جزء‌ مجموعهٔ ابراهیم‌خان مى‌باشد و حدود 50 باب مغازه را در خود جاى داده است که بیش از ۹۰ درصد این مغازه ها و حجره ها، زرگرى و طلا‌ فروشى است.

بازار مظفری

بازار مظفری جزء مجموعه مظفری است. بازار مظفری کرمان از انتهای بازار وکیل شروع و به خیابان میرزا رضای کرمانی ختم می‌ شود. این بازار شرقی ترین بخش بازار كرمان محسوب می شود وبدون سقف است. دراین راسته مغازه های مواد غذایی ومیوه فروشی ها دراكثریت هستند. این بازار در سال ۷۵۰ قمری توسط امیر مبارز الدین محمد مظفر بنا گشته که شامل آب انبار، مسجد، مدرسه، تکیه و بازار است.

از نقطه نظر کاربران درباره بازار سنتی کرمان

نام شما