گردنه و روستای حیران

گردنه حیران یکی از روستاهای تاریخی و ییلاق بزرگترین خوانین آستارا و قشلاق های غربی و شمالی این شهرستان در گذشته بوده است. حیران منطقه ای است خوش آب و هوا و ییلاقی که از تجمیع سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا، در 30 کیلومتری شهرستان آستارا قرار گرفته است و همجوار با اردبیل می باشد. گردنه حیران در نقطه ای مرزی و در جاده ای با چشم انداز بی نظیر جنگل های انبوه می باشد که با نام پارک ملی هیرکان شناخته می شود. پارک ملی هیرکان دارای مساحتی ۴۰.000 هکتاری است که توسط ریاست جمهوری کشور آذربایجان در سال ۲۰۰۴ گشایش یافت. گردنه حیران آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان می‌ باشد که از یک طرف مشرف به کوه ‌هایی پوشیده از جنگل های هیرکانی و از سویی دیگر مشرف به دره ‌ای که از میان آن رود ارس (تعیین کننده مرز ایران و کشور آذربایجان) عبور می ‌کند.

گردنه حیران تقریباً بیشتر مواقع سال ابرى و مه آلود است و علت اصلی این مه در واقع رطوبت دریای خزر است. گاو هایى که در حال چرا هستند با چشم ‌انداز زیبایى از کندو هاى عسل ، اولین جلوه ‌هایی است که به چشم هر رهگذری مى ‌آید و آن را شیفته خود مى ‌کند. جاده حیران پیچ های خیلی تندی دارد و به خاطر مه آلود بودن باید با احتیاط و در نظر گرفتن تمام جوانح و تجهیزات از آن گذر کرد. گردنه حیران مرتفع نیست و ارتفاع بلندترین نقطه آن از سطح آبهای آزاد حدود 1500 متر است و همانطور که گفته شد وجود مه نه بخاطر مرتفع بودن آن بلکه رطوبتی است که از دریای خزر ساطع می شود. از محصولات محلی حیران می توان به عسل، لبنیات و محصولات کشاورزی همچون فندق و ذرت را شامل می شود.

روستای گیلده یا گیلاده یکی دیگه از جاذبه های گردنه حیران است. روستای گیلده 25 کیلومتری غرب آستاراست و حدود 5 کیلومتر با مرز کشور آذربایجان فاصله دارد. جاده گیلده آسفالت بوده و این روستا دارای آب لوله کشی از چشمه است و بیشترین معروفیت آن به جهت قرار گرفتن در مسیر آبگرم علی داشی، مشه سویی و منطقه فندقلو است.

جهت دیدن گردنه و روستای حیران میتوانید با زدن روی لینک زیر، با تور سرعین و اردبیل همراه شوید:
www.mahbantour.com/destination/sareyn-city-and-ardabil-city

از نقطه نظر کاربران درباره گردنه و روستای حیران

نام شما