بلداجی، شهری با قدمتی دیرینه و طبیعتی بکر، یکی از مقاصد محبوب گردشگران در استان چهارمحال و بختیاری است. این شهر زیبا با جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوان، هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر کشور است.
شاید تا به حال نام شهر بلداجی را شنیده باشید و برایتان سوال پیش آمده باشد که شهر بلداجی واقع در کجاست و چه تاریخچه، آداب و رسوم و تفرجگاه هایی دارد؟ در واقع باید بگوییم که شهر بلداجی یکی از شهرهای شهرستان بروجن، واقع در استان چهار محال و بختیاری است. بلداجی که به پایتخت گز ایران هم شناخته میشود با جمعیت تقریبی ۱۱۷۲۸ نفر که در این شهر ساکن هستند در فاصله ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان بروجن و ۶۵ کیلومتری شهرکرد (مرکز استان) قرار گرفتهاست که از شرق به روستای آقبلاغ و از غرب به امامزاده حمزه بن علی و از شمال و جنوب به رشته کوه های این منطقه محدود میشود.
خصوصیات مردمان ترک مانند مهمان نوازی و خونگرمی را دارند. کاووش های باستانی که در دشت بلداجی و تپه های آق بلاغ و چغاخور اکتشاف شده مربوط به دوره نوسنگی و مس و سنگ است که هم اکنون در موزه مردم باستان شناسی شهرکرد نگهداری می شود. در شهر بلداجی دو منطقه نمونه گردشگری از جمله مکان سیاحتی زیارتی امام زاده حمزه بن علی (ع) و تالاب بین المللی چغاخور که دو کانون مهم گردشگری استان می باشند، پذیرای گردشگران زیادی از سرتاسر و ختی خارج از کشور است. تالاب چغاخور تالابی است بین المللی که حدودا 2300 هکتار وسعت دارد و درمیان بیشه زاری 700 هکتاری قرار گرفته است. آب تالاب چغاخور از آب رودخانه های اطراف و باران های فصلی تامین می شود و عمق تالاب تا 3 متر هم می رسد. یکی دیگر از جذابیت های تالاب چغاخور پذیرایی این تالاب از هزاران پرندگاه مهاجر در فصول پاییز و زمستان است که مسیر طولانی از کشورهای اروپایی٬ روسیه مهمان این تالاب شده اند. اردکها٬ مرغابی٬ فلامینگو٬ آنقوت٬ باکلان٬ حواصیل٬ شکاری ها٬ اکراس٬ قو٬ سلیم٬ کاکایی٬ گونه منحصر به فرد خروس کولی٬ پلوه ٬کشیم و... از مهمانان تالاب چغاخور می باشند که در حاشیه تالاب اقدام به تخم گذاری می کنند.
شهر بلداجی دارای قنات هایی از دوران مختلف می باشد که قنات گبری یا زردشتی٬ ماشاالله قنات و قنات زنگنه از جمله این قنات ها هستند.
بلداجی یعنی چه؟ اگر بخواهیم برای پی بردن به معنای اسم این شهر، معنای دو قسمتی آن را یعنی بل و داج را در زبان ترکی و نه در زبان فارسی بررسی کنیم، باید بگوییم که در زبان کهن بل به صورت بئل به معنای خدای زمین میباشد و داج یا دج به معنای نشانه و علامت و جفت است که با ترکیب با یکدیگر به صورت نشانه خدای زمین معنا پیدا میکند.
همچنین برای پیدا کردن معنای آن میتوان این نام را به شکل بلدا + جی نیز تجزیه کرد.در جست و جوی اسامی مشابه با بلداجی را در کوه بل استان فارس٬ روستای داج در استان کرمان ٬ میزدج در استان چهار محال و بختیاری و سنندج در استان کردستان و بابل در استان مازندران پیدا کرد. که میتواند تا حدی در فهم معنی نام بلداجی به ما کمک کند.
جهت دیدن شهر بلداجی میتوانید با زدن روی لینک زیر، با تور رفتینگ همراه شوید: