غار نمکی قشم، یکی از بینظیرترین جاذبههای طبیعی ایران و طولانیترین غار نمکی جهان است. این غار با بلورهای نمکی زیبا و شگفتانگیز خود، فضایی مرموز و جذاب را خلق کرده است.
برای رزرو تور قشم و سفری خاطرهانگیز همین حالا با ماهبان تور تماس بگیرید! 02188200205
نظیر غار نمک جزیره قشم در کمتر نقطه ای از ایران دیده شده است. لذا اگربه جزیره زیبای قشم سفر کردید حتما از غارهای نمکی نیز بازدید داشته باشید. سال ۸۵ شنیدن خبر اکتشاف بزرگ ترین غار نمکی جهان در ایران هیجان انگیز ترین خبر ایران بود. مهندس بیژن دره شوری، کارشناس پیشکسوت محیط زیست و رئیس وقت ژئوپارک قشم، با همراهی گروهی اهل کشور چک با همکاری دانشجویان دانشگاه شیراز گفت، طی تحقیقات هفت ساله و در چند مرحله این غار را کشف کرده اند. تا امروز بيش از 6 هزارمتر از اين غارها شناسايی شده و به عنوان طولانی ترين غار نمكی جهان شناخته شده است و تا قبل از کشف این غار، غار سدام در سرزمين های اشغالی فلسطين با طول 5685 متر به عنوان نخستين غار نمكی طويل دنیا معرفی شده بود.
غار نمکی قشم در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قشم، در بخش انتهایی جنوب غربی جزیره، کوه گنبدی شکل به ارتفاع ۲۳۷ متر از سطح دریا قرار دارد. وجود رگه های سفید نمک بر بدنه این کوه گنبدی شکل از دور منظره ای جالب و دیدنی را نمایان می سازد. قابل ذکر می باشد بخش اعظم جزيره هرمز كه بر خلاف جزيره قشم، محدود است از گنبد نمكی تشكيل شده است. نمک های غار نمکی از بهترین نوع نمک سر سفره شناخته شده است و در ترکیب آن عناصر دیگری همچون منیزیم وجود دارد به همین دلیل می تواند به عنوان نمک طبی به ویژه برای مصرف ورزشکاران حرفه ای به صورت کپسول مصرف شود.
همچنین تحقیقاتی که اخیرا بر روی فضای داخلی غار نمک انجام شده است، حاکی از قابلیت ویژه آن است, باقی ماندن و تنفس در داخل غار نمک قشم می تواند به بهبود بیماران مبتلا به آسم و ناراحتی های تنفسی کمک کند. استلاگتیت ها و استلاگمیت های بزرگ و اعجاب انگیز از جاذبه های بی نظیر غار نمکی است. این غارها حاصل سالیان دراز فعالیت طبیعت است. استلاکتیت ها رسوبات آهکی هستند که از سقف غارها آویزان هستند.
استلاگمیت ها نیز رسوبات آهکی هستند که به صورت ستون های مخروطی شکل در کف غارها به وجود می آیند. سقف غار نمک را قندیل های مرمرین و بلورین در اشکال مختلف پوشش داده اند. رطوبت هوای جزیره و نفوذ آب در غارها سبب چکیدن آب نمک اشباع شده بر روی قندیل ها می شود که باعث می شود شکل قندیل ها تغییر کند. از درون کوه نمکدان جریان آب زیر زمینی دائمی می جوشد و راه به بیرون باز می کند که پس از حل کردن نمک در مسیر حرکت خود به صورت چشمه نمک در دامنه کوه نمایان می شود و در گودال مقابل خود حوضچه ای طبیعی به رنگ سفید به وجود می آورد. منظره این حوضچه از دور همچون برف زمستانی دیدنی است. تاکنون بيش از 6 هزارمتر از اين غارها شناسايى شده است بطوریکه برخى از اين غارها حدود 6 هزار سال سن دارند.
بلورهای نمکی: بلورهای نمکی با اشکال مختلف مانند ستون، قندیل و ورقهای، چشماندازی زیبا و خیرهکننده ایجاد کردهاند.
حوضچههای آب نمک: در برخی نقاط غار، حوضچههای آب نمک وجود دارد که منظرهای جالب توجه را ایجاد میکنند.
دیوارههای نمکی: دیوارههای غار با لایههای نمکی به رنگهای سفید و خاکستری پوشیده شده است.
بهترین زمان برای بازدید از غار نمکی، فصلهای پاییز و زمستان است. در این فصلها، هوا معتدلتر است و رطوبت داخل غار کمتر است.