وقتی صحبت از سفر به کشورهای جنوب شرق آسیا میشود، احتمالاً فیلیپین اولین مقصدی است که به ذهن ما میآید؛ کشور جزیرهای فیلیپین با هزاران جزیره یکی از برترین مقاصد گردشگری در این منطقه است. جزایر فیلیپین با طبیعت بکر و سرسبز، تنوع گیاهی و جانوری بینظیر و جاذبههای تاریخی مانند معابد و کلیساهای متنوع تجربهای بینظیر برای گردشگران است. شک و تردیدهایتان را کنار بگذارید و به سواحل خیرهکننده اقیانوس آرام در فیلیپین سفر کنید، با ما همراه شوید تا با جزایر زیبای این کشور آشنا شوید.
همین الان تورهای فیلیپین را در آژانس مسافرتی ماهبان تور مشاهده کنید و سفری رویایی را برای خود رقم بزنید! 02188200205
تعداد جزایر فیلیپین
فیلیپین با حدود 7,641 جزیره یک مجمعالجزایر وسیع است و به شکل مثلثی در غرب اقیانوس آرام پراکنده شده است. این جزایر به سه گروه اصلی تقسیم میشوند: لوزون، ویسایاس و میندانائو. مساحت کل فیلیپین نزدیک به 300,000 کیلومتر مربع (115,831 مایل مربع) و شامل آبهای داخلی نیز است.
حدود 2,000 جزیره به طور دائمی مسکونی هستند و لوزون، بزرگترین جزیره فیلیپین با مساحتی معادل 109,965 کیلومتر مربع پانزدهمین جزیره بزرگ جهان است. این جزایر به افتخار فیلیپ دوم، پادشاه اسپانیا نامگذاری شدهاند. فیلیپین با تنوع زیستی و فرهنگی خود و همچنین جاذبههای طبیعی و تاریخی یکی از مقصدهای جذاب گردشگری در جنوب شرق آسیا است.
جزیره کالانگامان؛ از معروفترین جزایر فیلیپین
جزیره کالانگگامان یکی از مشهورترین جزایر ویسایاس است. این جزیره شنهای سفید و درخشانی دارد. برای رسیدن به کالانگگامان از مالاپاسکوا باید با قایق سفر کنید که حدود 1 ساعت و 45 دقیقه طول میکشد. معمولاً در صبح زود سفر کنید و پس از رسیدن به جزیره در سایه استراحت کنید. این جزیره کوچک به سرعت قابل گشتوگذار است و شما از زیباییهای طبیعی آن لذت ببرید، یا حتی در یک تور غواصی شرکت کنید.
پس از ورود به جزیره ناهار میل کنید. بعد از ناهار به گشتوگذار در جزیره بپردازید، شنا کرده و در زیر آفتاب استراحت کنید. جزیره کالانگگامان واقع در مجمعالجزایر ویسایاس بین لیته و سبو به خاطر شنهای سفید، آبهای شفاف و نوارهای شنیاش شناخته شده است و به یکی از مقصدهای محبوب گردشگران تبدیل شده است. برای دسترسی به این جزیره از قایقهای عمومی یا شخصی استفاده کنید.
جزیره پالائوی؛ یک پارک ملی در فیلیپین
پالائو کشوری جزیرهای در اقیانوس آرام، در 1500 کیلومتری شرق فیلیپین واقع شده است. این کشور از بیش از 300 جزیره تشکیل شده است و شامل هشت جزیره اصلی و تعدادی جزیره کوچکتر است. بزرگترین جزیره این مجمعالجزایر بابلدوآب است و پایتخت آن ملکئوک بر روی این جزیره قرار دارد. پالائو ترکیبی از جزایر مرجانی و آتشفشانی است و شامل کوههای مرتفع در جزیره اصلی و جزایر مرجانی کمارتفاع است که توسط صخرههای دیواری احاطه شدهاند.
پالائو برای اولین بار در سال 1710 توسط یک اکسپدیشن یسوعی کشف شد و توجه به این جزایر با نامههای نوشته شده توسط Fr. آندرس سرانو و کلاین آغاز شد. این کشور در 1 اکتبر 1994 از ایالات متحده استقلال یافت. پالائو پیش از این یکی از اعضای قیمومیت سازمان ملل در جزایر اقیانوس آرام بود، پس از انحلال قیمومیت ایالات متحده در سال 1986 بهطور رسمی به یک کشور مستقل تبدیل شد.
اقتصاد پالائو به شدت به ایالات متحده وابسته است و بیشتر مردم در زمینه کشاورزی فعالیت میکنند. این کشور دارای آب و هوای استوایی با میانگین دمای سالانه 28 درجه سانتیگراد (82 درجه فارنهایت) است. پالائو به خاطر دریاچه چتر دریاییاش معروف است، جایی که گردشگران با میلیونها چتر دریایی طلایی شنا میکنند.
پالائو در خطالراس کیوشو-پالائو قرار دارد و شامل حدود 340 جزیره مرجانی و آتشفشانی است. جزایر اصلی آن شامل بابلدوآب، کورور، مالاکال، آراکابسان و پللیو هستند. جزایر کمجمعیت Kayangel در شمال بابلدوآب و جزایر مرجانی Angaur، Sonsorol، Pulo Anna و Tobi در جنوب Peleliu خارج از سیستم صخرههای دیواری واقع شدهاند.
پالائو یک جمهوری با دو مجلس قانونگذاری (سنا و مجلس نمایندگان) است و رئیسجمهور آن Surangel Whipps, Jr. است. جمعیت این کشور در سال 2024 حدود 17,600 نفر برآورد میشود. زبانهای رسمی در پالائو Palauan و انگلیسی هستند.
جزیره بوهول؛ از مهم ترین جزایر فیلیپین
بوهول به خاطر مناظر طبیعی شگفتانگیز خود از جمله تپههای شکلاتی، غارها و صخرهها شهرت دارد. تپههای شکلاتی با 1776 تپه به ارتفاع 30 تا 50 متر، در فصل خشک به رنگ قهوهای در هستند. همچنین، بوهول خانه تارسیرهای کوچک و منحصر به فردی است که تنها در این جزیره یافت میشوند. این زیباییهای طبیعی در کنار کلیساهای تاریخی از دوران استعمار اسپانیا که برخی از آنها به عنوان گنجینه فرهنگی ملی شناخته میشوند.
در عین حال بوهول با چالشهایی نیز مواجه است. رشد سریع جمعیت، شرایط بد جادهها و کمبود آب برای مصارف خانگی و صنعتی از مشکلاتی است که این جزیره با آنها دست و پنجه نرم میکند. با این حال، صنایع دستی و فرآوری محصولات کشاورزی و معدنی برای صادرات همچنان از بخشهای کلیدی اقتصاد بوهول است.
جزیره ماتینلک؛ مکانی دنج در فیلیپین
جزیره ماتینلوک به عنوان نقطه اوج گزینههای جزیره پرش ال نیدو شناخته میشود، محل زیارتگاه معروف ماتینلوک است و به زیارتگاه مریم مقدس نیز شهرت دارد. این جزیره با مناظر خارقالعاده صخرهها و داستانهای اسرارآمیزش گردشگران را به خود جذب میکند. افسانهها حاکی از آن است که مالکان جزیره گنجی پنهان شده از دوران جنگ جهانی دوم را پیدا کرده و زیارتگاه و صومعهای برای پنهان کردن آن ساختند. اگرچه سالها بیتوجهی به این سازهها، ظاهر آنها را مختصر کرده، اما بازدیدکنندگان همچنان از این مکان بازدید کرده و مردم محلی هر سال به زیارت اینجا میآیند.
جزیره ماتینلوک به خاطر مناظر شگفتانگیز و فرصتهای عکاسی بینظیرش معروف است. بازدیدکنندگان از تپههای آهکی بالا رفته و از عرشه عکسهای پانورامایی فوقالعادهای از جزیره بگیرند. برای رسیدن به این جزیره با اتوبوس رورو از پورتو پرینسسا به ال نیدو بروید. این جاذبه در تمام طول سال در دسترس است، اما پیش از بازدید، بررسیهای آب و هوا را فراموش نکنید.
جزیره سبو؛ معروف به ملکه جنوب در فیلیپین
شهر سبو یکی از بزرگترین و پرجمعیتترین شهرهای فیلیپین است که در منطقه مرکزی ویسایاس واقع شده است. طبق سرشماری سال 2020، جمعیت این شهر 964,169 نفر است، که آن را به ششمین شهر پرجمعیت کشور و پرجمعیتترین شهر در ویسایاس تبدیل کرده است.
سبو به عنوان مرکز استان سبو و مرکز منطقهای مرکزی ویسایاس شناخته میشود و علاوه بر نقش مهم خود در تجارت و صنعت یک قطب فرهنگی، آموزشی و گردشگری در سطح ملی و حتی در جزایر مجاور است. این شهر بندر اصلی کشتیرانی داخلی فیلیپین است و بیش از 80 درصد از شرکتهای کشتیرانی داخلی کشور در آن قرار دارند.
از نظر جغرافیایی شهر سبو به شهرهای بالامبان و دانائو از شمال، تولدو از غرب، لاپو-لاپو و ماندائو از شرق، و تالیسای از جنوب محدود میشود. مرکز شهر مترو سبو شامل شهرهای کارکار، دانائو، لاپو-لاپو، مانداو، ناگا و تالیسای و همچنین شهرداریها (شهرکها) مانند Compostela، Consolacion، Cordova، Liloan، Minglanilla و San Fernando است. بر اساس سرشماری سال 2020 دارای 3,165,799 نفر جمعیت است. در نتیجه، سبو به عنوان شهر ملکه جنوب شناخته میشود و از دهه 1990 تاکنون شاهد رشد اقتصادی چشمگیری بوده است که به پدیدهای به نام سبوم معروف شده است.
جزیره مالکاپویا؛ مناسب مسافران خلوتگزین فیلیپین
جزیره Malcapuya در استان پالاوا، فیلیپین بخشی از مجمع الجزایر کالامیان است و به عنوان مقصدی ایدهآل برای مسافران به دنبال آرامش و طبیعت بکر شناخته میشود. این جزیره به خاطر سواحل شنی نرم، آبهای گرم و شفاف و صخرههای منحصر به فرد خود محبوب است. بازدیدکنندگان از فعالیتهای مختلفی مانند شنا، غواصی و تماشای طلوع خورشید لذت میبرند. همچنین، شانس مشاهده صدفهای غول پیکر و کوسههای صخرهای جوان در اینجا وجود دارد. سواحل جزیره به طولانیترین ساحل شنی در Coron شهرت دارد، با مناظر زیبای خود و محیط آرامشبخش، مکانی مناسب برای استراحت و عکاسی است.
برای رسیدن به جزیره Malcapuya بهترین راه سفر از شهر Coron در پالاوان است که حدود 1.5 ساعت با قایق از آنجا فاصله دارد. بازدیدکنندگان از تورهای مختلفی که شامل پیکاپ از مرکز شهر Coron و بازدید از سواحل دیگر استفاده کنند، یا قایق خصوصی اجاره کنند تا به صورت مستقیم به جزیره بروند. با توجه به اینکه Malcapuya یک مکان توسعهنیافته است و تنها چند خانواده در آن زندگی میکنند.
جزیره سیارگائو؛ پایتخت موج سواری فیلیپین
Siargao واقع در شمال شرقی میندانائو، فیلیپین پایتخت موجسواری کشور است و یکی از محبوبترین مقاصد توریستی فیلیپین است. بهترین زمان برای سفر به این جزیره برای موجسواران از جولای تا نوامبر است. همچنین در این مدت، مسابقات بینالمللی موجسواری برگزار میشود. برای کسانی که به دنبال استراحت و لذت از سواحل هستند، ماههای مارس تا سپتامبر با هوای آفتابی و آبهای شفاف مناسب است. آب و هوا در Siargao به طور کلی گرم و مرطوب است، با دماهایی بین 26 تا 32 درجه سانتیگراد.
Siargao دارای سواحل شنی سفید، جزایر زیبا و فعالیتهای متعدد است. مسافران از سفرهای جزیرهای به جزایر Naked، Daku، و Guyam لذت میبرند، یا به تماشای آبشار Magpupungko و شنا در تالاب Sugba میروند. بهترین اقامتگاهها در این جزیره شامل استراحتگاههای راحت در جنرال لونا و دل کارمن هستند. برای رسیدن به Siargao، پروازهای مستقیم از مانیل، سبو، و داوائو به فرودگاه Sayak در دل کارمن در دسترس است.
جزیره پانگاسینان در فیلیپین
پانگاسینان واقع در غرب منطقه مرکزی لوزون، فیلیپین، به خاطر جاذبههای طبیعی و فرهنگی متنوع خود شناخته شده است. از جاذبههای برجسته این استان میتوان به پارک ملی صد جزیره اشاره کرد که شامل 124 جزیره است و فعالیتهایی مانند قایقسواری موز، غواصی و پرش از صخره در این مکان وجود دارد. ساحل پاتار و آبشار بولینائو نیز از دیگر مقاصد محبوب برای بازدیدکنندگان هستند.
پانگاسینان همچنین دارای مکانهای مذهبی و تاریخی قابل توجهی است. کلیسای کوچک بانوی ما از تسبیح مانائواگ، کلیسای سنت جیمز بزرگ و کلیسای جامع سنت جوزف پاتریارک از جمله این مکانها هستند. خانه اردوجا و استخر مرگ نیز نقاط دیدنی مهمی است. این استان که نام آن به معنای محل نمک است، به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نمک در فیلیپین شناخته میشود و به خاطر غذاهای محلی خوشمزهاش نیز شهرت دارد.
جزیره ال نیدو؛ از محبوبترین جزایر فیلیپین
ال نیدو واقع در نوک شمالی جزیره پالاوان در فیلیپین، به خاطر سواحل ماسهای سفید، صخرههای مرجانی و صخرههای آهکی خود شهرت دارد. این جزیره بخشی از مجمع الجزایر باکویت است، بیش از 45 جزیره دارد. جاذبههای برجسته ال نیدو شامل ساحل ناکپان، ساحل هفت کماندو و جزایر مینیلوک و شیمیزو است.
برای علاقهمندان به غواصی، جزیره دیلوماکاد با تونل طولانی خود که به یک غار زیر آب منتهی میشود، یکی از بهترین مکانها است. ال نیدو در حدود 260 مایل جنوب غربی مانیل و 167 مایل شمال شرقی پورتو پرینسسا، پایتخت پالاوان واقع شده است. بهترین زمان برای بازدید از این منطقه معمولاً بین اکتبر تا مه است، زمانی که آب و هوا خشک و خنکتر است. اگرچه ال نیدو به طور کلی در تمام طول سال آب و هوای نسبتاً آفتابی دارد.
جزیره بوراکای؛ از پربازدیدترین جزایر فیلپین
جزیره بوراکای واقع در منطقه ویسایاس غربی فیلیپین، به خاطر سواحل ماسهای سفید و آبهای آبی شفاف خود معروف است. این جزیره، با مساحت 10.32 کیلومتر مربع و جمعیتی در حدود 37,802 نفر یکی از مقاصد برتر گردشگری جهانی است. بوراکای به خاطر سواحل زیبای خود، از جمله ساحلهای ناکپان و هفت کماندو و زندگی شبانه پرجنبوجوش شناخته شده است. از فعالیتهای محبوب در اینجا میتوان به کایاکسواری، غواصی و غواصی در صخرهها اشاره کرد.
بوراکای علاوه بر جاذبههای طبیعی خود، دارای رستورانهای متنوع با غذاهای محلی و بینالمللی است و بیش از 300 هتل و استراحتگاه با امکانات مختلف را ارائه میدهد. این جزیره همچنین میزبان جشنواره آتیهان در ژانویه است نام بوراکای به معانی مختلفی نسبت داده شده است.
جزیره لاهوس؛ جزیره ای کم جمعیت در فیلیپین
جزیره لاهوس یکی از بهترین سواحل شبهجزیره کارامون است. این جزیره در کنار سایر جزایر در بخش جنوبی شبهجزیره کارامون واقع شده و بسیار نزدیک به ساحل پانیمان است، به خاطر ساحلهای زیبا و آبهای زلالش مشهور است.
ساحل لاهوس با ماسههای سفید پودری و آبهای شفاف خود دلپذیر است، اما در هنگام جزر و مد، به طور موقت ناپدید میشود. دو سازه صخرهای عظیم که جزیره را به دو بخش تقسیم میکنند، جذابیت و تمایز خاصی به لاهوس میبخشند. این جزیره هرچند کوچک است اما محبوب گردشگران و مسافران است؛ یکی از سواحل آن برای شنا با آب آرام و شنهای متراکم مناسب است، در حالی که سمت دیگر با امواج لیبرال و صخرههای آهکی برای شناگران باتجربهتر مناسب است.
جزیره کورون در استان پاوالان فیلیپین
جزیره کورون سومین جزیره بزرگ در جزایر کالامیان در شمال پالاوان فیلیپین به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد و ویژگیهای زیستمحیطی خاصش شناخته شده است. این جزیره حدود 310 کیلومتر جنوب غربی مانیل واقع شده، به خاطر کشتیهای غرقشده ژاپنی در جنگ جهانی دوم و مناظر طبیعی خیرهکنندهاش معروف است. جغرافیای کورون شامل سنگهای آهکی با مناظر زیبا و 15 دریاچه با برخی ارتباطات زیرزمینی به دریا و نیز جنگلهای حرا در مناطق ساحلی است.
جزیره کورون به خاطر مکانهای غواصی معروف است. شناختهشدهترین مکانهای غواصی در اطراف کورون شامل Akitsushima، Irako، و Kogyo Maru است. علاوه بر غواصی، جاذبههای طبیعی مانند دریاچه کایانگان و دریاچه لولووان (باراکودا) و مرداب دوقلو نیز از نقاط دیدنی و محبوب در کورون هستند. این منطقه به دلیل رشد گردشگری داخلی و اکوتوریسم به عنوان یکی از مقاصد برتر فیلیپینیها در دهههای اخیر هستند.
جزیره میندورو در فیلیپین
جزیره میندورو هفتمین جزیره بزرگ و هشتمین جزیره پرجمعیت فیلیپین، با مساحت 10,571 کیلومتر مربع و جمعیت حدود 1,408,454 نفر در موقعیتی استراتژیک میان لوزون و پالاوان قرار دارد. این جزیره به دو استان میندوروی غربی و میندوروی شرقی تقسیم میشود و دارای سواحل زیبا و چشمنواز است. کالاپان تنها شهر جزیره است، در حالی که سن خوزه بزرگترین سکونتگاه جزیره با جمعیت قابل توجهی است. میندورو از سوی جنوب غربی لوزون و شمال شرقی پالاوان، به سمت دریای سولو قرار دارد.
جغرافیای میندورو رشته کوههای بزرگی است که به طول 200 کیلومتر و عرض 58 کیلومتر، کوه هالکون با ارتفاع 2,586 متر به عنوان بلندترین نقطه جزیره در استان اورینتال میندورو و کوه باکو با ارتفاع 2,488 متر در استان اکزیدنتال میندورو مهمترین ویژگیهای طبیعی آن هستند. این رشته کوهها بخش عمدهای از زیستگاههای بومی و تنوع زیستی جزیره را تشکیل میدهند و نمایانگر زیباییهای طبیعی و اهمیت جغرافیایی میندورو در فیلیپین هستند.
جزیره لوزون؛ از جزایر اصلی فیلیپین
مجمعالجزایر مالایی به نامهای انسولندیا و مجمعالجزایر هند و استرالیا نیز شناخته میشود، یکی از بزرگترین مجمعالجزایرهای جهان است. این منطقه شامل کشورهای برونئی، تیمور شرقی، اندونزی، مالزی (بهویژه مالزی شرقی)، پاپوآ گینه نو و فیلیپین است و بیش از 25,000 جزیره را در بر میگیرد.
جغرافیای مجمعالجزایر مالایی شامل گروههای اصلی جزایر در اندونزی و فیلیپین است. در اندونزی، جزایر سوندا (بزرگ و کوچک)، مالوکو و گینه نو قرار دارند. فیلیپین نیز شامل جزایر لوزون، میندانائو و ویزایان است. این منطقه به دلیل فعالیتهای تکتونیکی و آتشفشانی شناخته میشود و دارای کوههای مرتفع و فعالترین آتشفشانهای جهان است.
آب و هوای مجمعالجزایر مالایی به دلیل موقعیت جغرافیایی آن در خط استوا به طور کلی گرمسیری و مرطوب است. این وضعیت آب و هوایی باعث شده است که منطقه به یکی از فعالترین مناطق زیستمحیطی با جنگلهای انبوه و اکوسیستمهای متنوع تبدیل شود. این ویژگیهای زیستمحیطی، همراه با تاریخ فرهنگی غنی و تنوع قومی موجب جذب گردشگران و پژوهشگران به این منطقه شده است.
فیلیپین چند جزیره دارد و کدام جزایر فیلیپین را باید ببینیم؟
فیلیپین شامل بیش از 7,000 جزیره است و هر کدام از آنها زیباییهای خاص خود را دارند. از لوزون بزرگترین و پرجمعیتترین جزیره است؛ میندانائو با جاذبههایی چون پارک ملی دابائو و سواحل زیبا و پالاوان به خاطر مناظر خیرهکننده و کشتیهای غرقشدهاش در کورو و ال نیدو معروف است. همچنین، جزیره سبو با سواحل سفید و امکانات غواصی و اسنورکلینگش بینظیر است.
سخن پایانی
بازدید از زیباترین جزایر فیلیپین با ماهبان تور تجربهای فراموشنشدنی است. با کاوش در جزایر دیدنی مانند پالاوان، لوزون، و میندانائو شما با مناظر خیرهکننده، سواحل زیبا و فرهنگ غنی آشنا میشوید. ماهبان تور با ارائه برنامه های منحصر به فرد و راهنماییهای تخصصی سفر شما را به این جزایر به یادماندنی و لذتبخش میکند.